Kaart Ommen 1832

App Cultuurrijk

In Nederland zijn veel plekken te vinden met een bijzondere cultuurhistorische achtergrond. Vaak is de geschiedenis echter niet direct af te lezen aan de locatie. Om de verborgen verhalen in het landschap te ontsluiten hebben we de app “Cultuurrijk” ontwikkeld die deze historie zichtbaar maakt. De app is een nieuwe, grote stap in het project Natuurlijk Cultuurrijk, waarmee we in 2014 zijn begonnen om de verbondenheid tussen natuur en cultuur onder de aandacht te brengen.

Met de app Cultuurrijk ga je op avontuur in het landschap. Middels een kompas worden verschillende locaties getoond, waar je zelf naar op zoek gaat, als een speurtocht. Bij aankomst op de plek wordt de historische informatie vrijgegeven. Oude krantenknipsels, kaarten, foto’s, filmpjes en interviews vertellen het verhaal van het landschap. Ook kun je door middel van augmented reality een virtuele laag over de werkelijkheid projecteren.

Bezoek ook onze website www.natuurlijkcultuurrijk.nl voor meer informatie.

screenshots app cultuurrijk

Jouw locatie aanmelden?

Heb je een (Groeps)Natuurkampeerterrein of locatie met Trekkershutten en wil je graag opgenomen worden in de app Cultuurrijk? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie.

De ontwikkeling van de app

De app Cultuurrijk is ontwikkeld in samenwerking met Landschap Overijssel. Met een subsidie van de provincie Overijssel zijn we begonnen aan een pilot voor de app. In de directe omgeving van vijf aangesloten recreatieterreinen in Overijssel (twee Natuurkampeerterreinen, twee locaties met Trekkershutten en één GroepsNatuurkampeerterrein) zijn cultuurhistorische verhalen verzameld en in deze app weergegeven.

De app is te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Meer informatie is ook te vinden op de website www.natuurlijkcultuurrijk.nl

logo DGK Lab

logo Provincie Overijssel