Kaart Ommen 1832

App Cultuurrijk

In Nederland zijn er veel plekken te vinden met een bijzondere cultuurhistorische achtergrond. Vaak is de geschiedenis echter niet direct af te lezen aan de locatie. Om de verborgen verhalen in het landschap te ontsluiten ontwikkelt De Groene Koepel de app “Cultuurrijk” die deze historie zichtbaar maakt. De app is een nieuwe, grote stap in het project Natuurlijk Cultuurrijk, waarmee we in 2014 zijn begonnen om de verbondenheid tussen natuur en cultuur onder de aandacht te brengen.

Met de app Cultuurrijk ga je op avontuur in het landschap. Middels een kompas worden verschillende locaties getoond, waar je zelf naar op zoek gaat, als een speurtocht. Bij aankomst op de plek wordt de historische informatie vrijgegeven. Oude krantenknipsels, kaarten, foto’s, filmpjes en interviews vertellen het verhaal van het landschap. Ook kun je door middel van augmented reality een virtuele laag over de werkelijkheid projecteren.

Ga op pad met het kompas, vind de punten en ontsluit de verborgen verhalen van het landschap!

Download de app in de Apple of Google Play Store!

 

De ontwikkeling

De app Cultuurrijk is ontwikkeld in samenwerking met Landschap Overijssel. Met een subsidie van de provincie Overijssel is De Groene Koepel begonnen aan een pilot voor de app. In de directe omgeving van vijf aangesloten recreatieterreinen in Overijssel (twee Natuurkampeerterreinen, twee locaties met Trekkershutten en één GroepsNatuurkampeerterrein) zijn cultuurhistorische verhalen verzameld en in deze app weergegeven. Het is de bedoeling het project na de pilot voort te zetten in de rest van Nederland.

De app is te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Meer informatie is ook te vinden op de website www.natuurlijkcultuurrijk.nl

logo DGK Lab

logo Provincie Overijssel