Keurmerken

De Groene Koepel is een marketing- en belangenbehartigingsorganisatie voor de twee keurmerken Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen.


Natuurkampeerterreinen

 

logo natuurkampeerterreinen

Er zijn 135 Natuurkampeerterreinen® in Nederland, 1 in België en 12 in Frankrijk, waar kampeerders kunnen kamperen midden in de natuur. De erkenning en de kwaliteitscontrole van de Natuurkampeerterreinen wordt verzorgd door De Groene Koepel. Het Groene Boekje, met een overzicht van alle Natuurkampeerterreinen, wordt elk jaar door ons uitgegeven en bevat de Natuurkampeerkaart die nodig is om te kunnen kamperen op de terreinen.Kamperen op een Natuurkampeerterrein is genieten van de rust, de ruimte en het buiten zijn. Alle terreinen hebben een natuurlijke ligging en uitstraling, zijn kleinschalig, hebben eenvoudige voorzieningen (maar wel goed sanitair) en hebben oog voor duurzaamheid.

Lees hier meer over het keurmerk Natuurkampeerterrein.


GroepsNatuurkampeerterreinen

 

logo groepsnatuurkampeerterreinen

De natuur speelt de hoofdrol op de GroepsNatuurkampeerterreinen. Er zijn geen zwembaden, discotheken, kantines of grote speeltuinen. Wel is er een vuurplek waar met zijn allen rond het kampvuur gezeten kan worden. De sanitaire voorzieningen zijn goed en in voldoende mate aanwezig. Er zijn zestien GroepsNatuurkampeerterreinen door ons erkend.Op de GroepsNatuurkampeerterreinen kunnen grote groepen vrienden of familie, verenigingen en clubs, schoolklassen en scouting terecht voor kamperen in een rustige, natuurlijke omgeving, mét de dynamiek van de eigen groep. Elke groep huurt zijn eigen veld, of het hele terrein.

Lees hier meer over het keurmerk GroepsNatuurkampeerterrein.