Locaties Eetbaar Landschap

Op het erf van De Klashorst staan ​​de fruitbomen vol in bloei: kersen, pruimen en goudrenetten zijn in aantocht. Chocolade munt, bieslook, peterselie, tijm in de kruidenspiraal nodigen uit om even aan te ruiken, maar vooral om bereid te worden. Ook wilde planten, zoals zevenblad, brandnetel, paardenbloem en madeliefjes zijn goed eetbaar. De eigenaren van De Klashorst willen van hun Natuurkampeerterrein een ‘eetbaar landschap’ voor mens én dier maken.

 

De Wolskuil ligt midden in het bosgebied van Ommen, vlak bij de rivier De Regge. Het Vechtdal is een van de meest veelzijdige natuurgebieden van ons land met de Lemelerberg, uitgestrekte bossen, heide en zandvlaktes. Ideaal voor wandelen, fietsen, kanoën én voor het ontwikkelen van Eetbaar Landschap. Op het terrein wordt een stuk bos omgetoverd tot een waar voedselbos. Leuk én leerzaam voor alle gasten!

 

Op Natuurcamping De Lemeler Esch wordt een voedselbos gecreëerd. “Hoe mooi is het om te weten dat we van alles wat er om ons heen groeit en bloeit zo maar kunnen eten. Wij willen graag gasten verbinden met de natuur op en om De Lemeler Esch en het zou mooi zijn wanneer daardoor meer bewustzijn en aandacht voor natuur in eigen leefomgeving ontstaan.”

 

Op Natuurkampeerterrein De Duiventoren wordt het pilotproject Eetbaar Landschap gerealiseerd. Lees hier meer over de ontwikkelingen.

 

De Proevtuin is een initiatief waar Nieuwegeinse inwoners, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dagbesteding gezamenlijk een ecologische voedseltuin onderhouden en uitbreiden in het Natuurkwartier in Park Oudegein. De komende tijd wordt de tuin langzaam omgevormd tot een kleine voedselbossage, inclusief fruitdoolhof en rustplek voor de ooievaars. Een mooie aanwinst voor de bezoekers van het Natuurkwartier!