Trek-in®, de duurzame Trekkershut

De Trek-in is een bijzondere, duurzame Trekkershut. Door haar karakteristieke ontwerp en gebruik van duurzame materialen is het een bijzondere accommodatie om in te overnachten. Iedere Trek-in wordt opgenomen in het netwerk van Trekkershutten. Hiermee bieden we kwaliteitsgarantie voor gasten en marketingservice voor jou als ondernemer. 

Vernieuwde duurzame Trekkershut: de Trek-in® Maxim en Trek-in® Arrow

Er zijn twee nieuwe duurzame Trekkershutten ontwikkeld: de Trek-in® Maxim en de Trek-in® Arrow. Deze twee nieuwe energiezuinige en onderhoudsvriendelijke accommodaties zijn bekleed met inlands lariks uit de Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer. Het ontwerp van de Trek-in Maxim en de Trek-in Arrow laat duidelijk de hand van architect Tim van der Grinten zien, die ook de eerste Trek-in heeft ontworpen.

Bekijk de 3D voorstelling van de Trek-in Maxim en de Trek-in Arrow.

 

 

 

 

In de reeks Trek-in® zijn het kenmerkende design en duurzaamheid in materiaalkeuze, onderhoud en gebruik belangrijke pijlers. Op basis van de ervaring met de eerste Trek-in uit 2012 zijn de vernieuwde modellen geheel aangepast aan de wensen van de huidige gast en aan de actuele norm voor duurzaam bouwen.

Trek-in Maxim - vooraanzicht

De Trek-in Maxim is het vernieuwde model van de eerste Trek-in, die als duurzame Trekkershut in 2012 op de markt is gekomen. Het opvallende design en het duurzame karakter maakt deze Trekkershut erg populair bij gasten. Ondernemers zijn enthousiast over de bezetting en de terugverdientijd. Omdat deze Trek-in echter niet meer in productie is, heeft de ontwerper een nieuw model uitgedacht.

Alle modellen van de Trek-in bieden de gasten een ultieme vakantiebeleving. Geplaatst in een passende omgeving hebben de vakantiegangers door de ruime ramen het gevoel midden in de natuur te zijn. De Trek-in is onderdeel van het netwerk van Trekkershutten 
en is per nacht te boeken. 
De Trek-in Maxim biedt ruimte voor vier tot zes personen en is bij uitstek geschikt voor jonge gezinnen die op pad gaan in eigen land. De Trek-in Arrow voor twee personen is ontworpen voor die vakantiegangers die alleen of met zijn tweeën eropuit trekken. Ze zijn mede ontwikkeld door ARCON houtbouw. Hun projecten zijn doordacht in ontwerp, houtsoort, afmeting en detaillering.
Trek-in Arrow - dag en nacht

 

De ontwerper

Tim van der Grinten is geschoold als architect, maar noemt zichzelf Virtual Reality (VR) architect. Hij heeft als architect-student aan de TU Eindhoven de Trek-in voor De Groene Koepel mee ontwikkeld. Met het bedrijf Enversed ontwerpt en bouwt hij interactieve digitale werelden. Hiermee kan hij in een vroeg stadium zijn ontwerpen al laten ervaren door gebruiekrs. In juni 2017 hebben een aantal ondernemers de nieuwe Terk-in kunnen ervaren in Virtual Reality. Hun reacties zijn meegenomen in de verdere ontwikkeling van de twee gepresenteerde modellen.

Trek-in kopen

Heb je interesse in het plaatsen van een Trek-in op jouw recreatieterrein? Neem dan contact met ons op via info@degroenekoepel.nl of 030-603 37 01.

De eerste Trek-in

De ontwikkeling van de Trek-in (2010-2012) is een bijzonder project geweest. Een samenwerking tussen de overheid, brancheorganisaties, universiteiten en het bouwbedrijf laat zien hoe kennis en kwaliteiten van alle betrokken partijen optimaal tot hun recht kunnen komen. De Trek-in is ontworpen door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, in opdracht van De Groene Koepel. Bij het ontwerp hebben zij gebruikgemaakt van een herkenbare vorm die refereert aan het archetype van een tent. Daarmee biedt het design zowel geborgenheid, als openstelling naar de natuurlijke omgeving waarin zij geplaatst wordt.Twee Trek-ins