Word vriend

Word vriend van De Groene Koepel

Houdt u, net als wij, ook zo van het buitenleven? Van slapen in een tent, caravan of Trekkershut, midden in een bos, met uitzicht over de uiterwaarden of in een knusse boomgaard? Vindt u het ook belangrijk dat er plekken zijn waar kinderen ongestoord kunnen rondstruinen in (en leren van) de natuur? En dat mensen zich kunnen losmaken van de hectiek van alledag op locaties in de buurt waar ondernemers met oog voor mens en natuur eerlijke verblijfsaccommodatie bieden? Vindt u het belangrijk dat de netwerken van (Groeps)Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten blijven voortbestaan?

Word dan vriend van De Groene Koepel! Dit kan al vanaf 25 euro per jaar.

De Groene Koepel staat voor de duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie in Nederland en vlak over de grenzen. Zoals geformuleerd in onze missie, stimuleren we de bij ons aangesloten (Groeps)Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten zich in te zetten op het gebied van natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Onze stichting ontvangt geen subsidie voor haar activiteiten. De opbrengst van de verkoop van de Natuurkampeerkaart (en Het Groene Boekje) en de Trekkershuttenkaart vormen samen met een kleine bijdrage van de aangesloten terreinen de enige vorm van inkomsten. Met uw steun kunnen we de bijzondere positie van de (Groeps)Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten in een snel veranderende recreatiewereld veilig stellen en onze missie blijven uitvoeren.

Onze vrienden zijn de ambassadeurs van het overnachten in de natuur. Zo ondersteunt u De Groene Koepel niet alleen financieel, u toont uw interesse en betrokkenheid én u draagt bij aan de ontwikkeling en instandhouding van de netwerken van (Groeps)Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten.

Bijdrage aan natuurprojecten

Een vriend van De Groene Koepel helpt mee met het tot stand brengen van een aantal specifieke projecten van De Groene Koepel.

In 2021 gaan de vriendenbijdragen naar het project Eetbaar Landschap. We stimuleren de beheerders van Natuurkampeerterreinen en locaties met Trekkershutten om (een deel van) hun terrein in te richten met eetbare soorten, zoveel mogelijk via de ontwerpprincipes van de permacultuur. Dit verhoogt niet alleen de biodiversiteit, maar zorgt ook voor extra natuurbeleving.

In de voorgaande jaren gingen de vriendenbijdragen naar de projecten Ontdek de bijen rondom je vakantieplek, Vogels rondom de tent en Vlinders met vakantie? Natuurlijk!.

Voordelen voor vrienden

In samenwerking met een aantal van onze partners, mogen we een aantal kortingen aanbieden speciaal voor onze vrienden:

  • U ontvangt eenmalig een vriendenpas;
  • U krijgt korting in de webshops van diverse partners, zoals het IVN, de Vogelbescherming, de Bijenstichting en Moosecamp;
  • U kunt minimaal een keer per jaar deelnemen aan een speciale actie voor vrienden, bijvoorbeeld: gratis toegang tot een beurs, evenement of een activiteit georganiseerd door De Groene Koepel (o.v. van de coronamaatregelen);
  • U ontvangt de speciale nieuwsbrief voor vrienden.

Vriend worden kan al vanaf 25 euro per jaar. Ga hier naar het aanmeldformulier.

IVN_logo_beeldmerk_groen

Logo Vogelbescherming Nederlandlogo Moosecamp

 

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn