tenten op een campingveld

Word vriend

Word vriend van De Groene Koepel

Houd jij, net als wij, ook zo van het buitenleven? Van slapen in een tent, caravan of Trekkershut, midden in een bos, met uitzicht over de uiterwaarden of in een knusse boomgaard? Vind je het ook belangrijk dat er plekken zijn waar kinderen ongestoord kunnen rondstruinen in (en leren van) de natuur? En dat mensen zich kunnen losmaken van de hectiek van alledag op locaties in de buurt waar ondernemers met oog voor mens en natuur eerlijke verblijfsaccommodatie bieden? Vind je het belangrijk dat de netwerken van (Groeps)Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten blijven voortbestaan?

Word dan vriend van De Groene Koepel!

stel ontbijt op een boomstam voor hun tent op de camping

Over De Groene Koepel

De Groene Koepel staat voor de duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie in Nederland en vlak over de grenzen. Zoals geformuleerd in onze missie, stimuleren we de bij ons aangesloten (Groeps)Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten zich in te zetten op het gebied van natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Onze stichting ontvangt geen subsidie voor haar activiteiten. De opbrengst van de verkoop van de Natuurkampeerkaart (en Het Groene Boekje) en de Trekkershuttenkaart vormen samen met een kleine bijdrage van de aangesloten terreinen de enige vorm van inkomsten. Met jouw steun kunnen we de bijzondere positie van de (Groeps)Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten in een snel veranderende recreatiewereld veilig stellen en onze missie blijven uitvoeren.

Onze vrienden zijn de ambassadeurs van het overnachten in de natuur. Zo ondersteun je De Groene Koepel niet alleen financieel, je toont ook je interesse en betrokkenheid én draagt bij aan de ontwikkeling en instandhouding van de netwerken van (Groeps)Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten.

familie speelt jeu de boules op de camping

Bijdrage aan natuurprojecten

Als vriend van De Groene Koepel help je mee met het tot stand brengen van een aantal specifieke projecten van De Groene Koepel.

In 2021 gaan de vriendenbijdragen naar het project Eetbaar Landschap. We stimuleren de beheerders van Natuurkampeerterreinen en locaties met Trekkershutten om (een deel van) hun terrein in te richten met eetbare soorten, zoveel mogelijk via de ontwerpprincipes van de permacultuur. Dit verhoogt niet alleen de biodiversiteit, maar zorgt ook voor extra natuurbeleving.

In de voorgaande jaren gingen de vriendenbijdragen naar de projecten Ontdek de bijen rondom je vakantieplek, Vogels rondom de tent en Vlinders met vakantie? Natuurlijk!.

Voordelen voor vrienden

  • Je ontvangt eenmalig een vriendenpas;
  • Je krijgt korting in de webshops van diverse partners, zoals het IVN, de Vogelbescherming, de Bijenstichting en Moosecamp;
  • Je kunt minimaal een keer per jaar deelnemen aan een speciale actie voor vrienden, bijvoorbeeld: gratis toegang tot een beurs, evenement of een activiteit georganiseerd door De Groene Koepel (o.v. van de coronamaatregelen);
  • Je ontvangt de speciale nieuwsbrief voor vrienden.

Ga hier naar het aanmeldformulier.

IVN_logo_beeldmerk_groen

Logo Vogelbescherming Nederlandlogo Moosecamp

 

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn