Jaarcongres

Ieder jaar organiseren wij een jaarcongres, speciaal voor onze aangesloten ondernemers. Zo luiden we samen het nieuwe kampeerseizoen in.

Vanwege het coronavirus kon het jaarcongres in 2020 en 2021 helaas niet doorgaan.

Terugblik 2019

Op donderdag 7 maart 2019 vond ons jaarcongres plaats op de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg. Op dit congres hebben we elkaar bijgepraat bij over de plannen voor het kampeerseizoen van 2019 . De middag was gevuld met thema’s als toegankelijkheid, Eetbaar Landschap, veiligheid en cultuurhistorie. Traditiegetrouw gingen we ook nog even uiteen in drie groepen: Natuurkampeerterreinen, GroepsNatuurkampeerterreinen en Trekkershutten. We evalueerden het voorgaande jaar en blikten vooruit op de plannen voor nieuwe het seizoen. Natuurlijk was er ook alle tijd om elkaar te ontmoeten en bij te praten, onder het genot van een hapje en een drankje. Ook was de informatiemarkt weer goed gevuld met diverse organisaties. Tot slot sloten we af met een borrel bij het kampvuur en een warme, winterse maaltijd.

Hieronder lees je alles over een de sprekers. Het complete Programma Jaarcongres 2019 vind je hier.

 

Eelke Kelderman

Eelke Kelderman is reisblogger en initiatiefnemer van www.eelkedroomt.nl: bijzondere rolstoel-toegankelijke vakantieadressen. Eelke heeft een spierziekte en maakt gebruik van een elektrische rolstoel. Ze weet dan ook als geen ander te vertellen hoe er in de vakantiemarkt aandacht besteed kan worden aan inrichting, luxe én rolstoeltoegankelijkheid van terreinen en accommodaties. Ook voor onze netwerken is dit uiterst relevant, de groep vakantiegangers met behoefte aan aanpassingen in de breedste zin van het woord blijft namelijk groeien.

Martijn Horst

 

Martijn Horst is Projectleider ★ Erfgoedspecialist bij Landschap Overijssel. Landschap Overijssel is onze belangrijkste samenwerkingspartner bij de ontwikkeling van de app Natuurlijk Cultuurrijk. Martijn is hierbij kartrekker voor het cultuurhistorisch onderzoek dat is gedaan om samen met de ondernemers tot mooie vertellingen te komen. Vandaag komt hij deze graag met jullie delen!

 

Fransjan de Waard

Fransjan de Waard is landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur in Nederland. Dit jaar staat hij dan ook in de Duurzame 100 van Trouw. Fransjan is begeleider en docent bij de Cursus Eetbaar Landschap die we sinds 2016 aanbieden. Op dit moment werken we samen aan een pilotproject op Natuurkampeerterrein De Duiventoren en staat er een proefdag Eetbaar Landschap op de planning.

 

 

natuurbrand

Marcel Geluk is Specialist Natuurbrandbeheersing in de Veiligheidsregio Utrecht. Om recreatieondernemers te helpen in de voorbereiding op een mogelijke natuurbrand, is een model ontruimingsplan ontwikkeld. Trekkershuttenlocatie Allurepark Laag Kanje, heeft dit plan als pilotproject ingevuld en uitgevoerd, waarover Henrie Jansen komt vertellen. Tijdens hun gezamenlijke presentatie worden ervaringen met het plan gedeeld en krijg je tips over de voorbereidingen en acties bij een natuurbrand.