Jaarcongres

Op donderdag 7 maart 2019 van 13.00 tot  20.00 uur vindt het Jaarcongres plaats, georganiseerd voor ondernemers die zijn aangesloten bij De Groene Koepel. Zo luiden we samen het nieuwe kampeerseizoen in.

Op het Jaarcongres praten we u bij over de plannen voor komend jaar. De hele middag is gevuld met thema’s als toegankelijkheid, eetbaar landschap, veiligheid en cultuurhistorie. Traditiegetrouw gaan we ook nog even uiteen in drie groepen: Natuurkampeerterreinen, GroepsNatuurkampeerterreinen en Trekkershutten. We evalueren het afgelopen jaar en blikken we vooruit op de plannen voor nieuwe het seizoen. Natuurlijk is er alle tijd om elkaar te ontmoeten en bij te praten, onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kunt u weer een ronde maken over de informatiemarkt. Tot slot sluiten we af met een borrel bij het kampvuur en een warme, winterse maaltijd.

Laat vóór 22 februari weten of u komt!

Locatie

Eemlandhoeve
Bisschopsweg 7
3752 LK Bunschoten-Spakenburg
+31 (0)33 2999200
www.eemlandhoeve.nl 

 

Het programma

Hieronder introduceren we alvast een aantal sprekers, het complete Programma Jaarcongres 2019 vindt u hier!

Eelke Kelderman is reisblogger en initiatiefnemer van www.eelkedroomt.nl: bijzondere rolstoel-toegankelijke vakantieadressen. Eelke heeft een spierziekte en maakt gebruik van een elektrische rolstoel. Ze weet dan ook als geen ander te vertellen hoe er in de vakantiemarkt aandacht besteed kan worden aan inrichting, luxe én rolstoeltoegankelijkheid van terreinen en accommodaties. Ook voor onze netwerken is dit uiterst relevant, de groep vakantiegangers met behoefte aan aanpassingen in de breedste zin van het woord blijft namelijk groeien.

 

Martijn Horst is Projectleider ★ Erfgoedspecialist bij Landschap Overijssel. Landschap Overijssel is onze belangrijkste samenwerkingspartner bij de ontwikkeling van de app Natuurlijk Cultuurrijk. Martijn is hierbij kartrekker voor het cultuurhistorisch onderzoek dat is gedaan om samen met de ondernemers tot mooie vertellingen te komen. Vandaag komt hij deze graag met u delen!

 

Fransjan de Waard is landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur in Nederland. Dit jaar staat hij dan ook in de Duurzame 100 van Trouw. Fransjan is begeleider en docent bij de Cursus Eetbaar Landschap die we sinds 2016 aanbieden. Op dit moment werken we samen aan een pilotproject op Natuurkampeerterrein De Duiventoren en staat er een proefdag Eetbaar Landschap op de planning.

 

 

Marcel Geluk is Specialist Natuurbrandbeheersing in de Veiligheidsregio Utrecht. Om recreatieondernemers te helpen in de voorbereiding op een mogelijke natuurbrand, is een model ontruimingsplan ontwikkeld. Trekkershuttenlocatie Allurepark Laag Kanje, heeft dit plan als pilotproject ingevuld en uitgevoerd, waarover Henrie Jansen komt vertellen. Tijdens hun gezamenlijke presentatie worden ervaringen met het plan gedeeld en krijgt u tips over de voorbereidingen en acties bij een natuurbrand.