Samenwerkingspartners

De Groene Koepel werkt structureel samen met organisaties die goed passen bij haar kernwaarden: natuur, duurzaamheid, MVO en cultuurhistorie. Het aanvullen en versterken van elkaar op de lange termijn staat centraal binnen dit partnerschap.

sbb logo“Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten. Maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Een twintigtal kampeerterreinen van Staatsbosbeheer is als Natuurkampeerterrein erkend.”fietsplatform-logo“Het Landelijk Fietsplatform is het kennis- en coördinatiepunt voor recratief fietsen. Als verantwoordelijke organisatie voor het beheer van het netwerk Landelijke Fietsroutes streeft het Fietsplatform naar een optimale afstemming van dit LF-netwerk met de door ca. 40 regionale toeristische instanties ontwikkelde knooppuntnetwerken.”
“Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.”ANWB-logo_cmyk“De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Bij dat werk wil de ANWB een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving.”
MVO_Partner_Logo_RGB700x700“MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2500 ondernemers vormen we een beweging die de overgang naar een nieuwe economie versnelt. Een gezonde economie waarin positieve financiële resultaten samengaan met de zorg voor onze planeet en mensen. We gaan voor maximale impact, nationaal en internationaal.”“IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.”
Vogelbescherming Nederland“Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.”logo_vlinderstichting

 

 

“De Vlinderstichting is dé organisatie die de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen bundelt. We maken ons sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa.”

Logo RECRON Verticaal_fc“RECRON is dé brancheorganisatie voor de recreatieondernemers in Nederland en behartigt de belangen van de aangesloten recreatieondernemers in de sector op regionaal, landelijk en Europees niveau.”logo“In heel Nederland zijn vijftig natuur- kampeerterreinen aangesloten bij de Vereniging Natuurlijk Kamperen (VNK). Oases van rust in een prachtige omgeving.”
20100216.NIVON500pix“Nivon is een open en ruimdenkende vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. We verenigen mensen met hart voor de natuur. Dit doen we met duizenden vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de organisatie. Bij Nivon Natuurvrienden kun je meedoen aan activiteiten, cursussen volgen, mee op reis en gelijkgestemden ontmoeten. Overnacht in een natuurvriendenhuis, op een natuurkampeerterrein en geniet van de rust.”logo_2Kamperen bij de Stichting Goed Kamp, dat betekent kamperen in alle rust, ruimte, natuur en eenvoud. Onze stichting runt sinds 1952 dankzij de inzet van vrijwilligers haar natuurkampeerterreinen. Onze vrijwillige beheerders verwelkomen u, als er nog plek is, enthousiast op een tweetal Natuurkampeerterreinen.”
NM_LOGO_RGB (31-5-13)“Natuurmonumenten is de vereniging voor mensen met hart voor de natuur. Wij geven de natuur in Nederland de ruimte. We beschermen natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten.”Logo_gastvrije landgoederen_FC“Nederlandse Landgoederen is een initiatief en geregistreerd merk van de Federatie Particulier Grondbezit. Met de Nederlandse Landgoederen wil de FPG de schoonheid, de verhalen en het karakter van de particuliere landgoederen in Nederland laten zien. Daarbij staat voorop dat ieder landgoed uniek is, maar ook dat alle landgoederen samen een belangrijke maatschappelijke meerwaarde leveren.”
“Stichting KMVK stimuleert ondernemers in de toerisme- en recreatiebranche duurzaam te ondernemen en te werken aan de kwaliteit en veiligheid van hun accommodaties. Dit doet zij door projecten op te zetten in samenwerking met brancheorganisaties, gemeenten en andere instanties. Ook beheert de stichting de milieukeurmerken Green Key en de Blauwe Vlag. Verder ontwikkelt ze classificatiesystemen en voert ze honderden inspecties per jaar uit. De Stichting KMVK is een samenwerking tussen RECRON, HISWA Vereniging, de ANWB en KHN.”

Logo Natuurkwartier Nieuwegein
“Het Natuurkwartier Nieuwegein is een uniek groen gebied midden tussen de stadse stenen. Een onderdompeling in natuur en cultuur. Een ontmoeting met planten en dieren en hoe mensen hier vroeger leefden. Het Natuurkwartier is een ontdekkingstocht naar wat heel dichtbij is. Hier ervaar je hoe bijzonder je eigen leefomgeving is.”