Natuurkampeerterreinen

logo Natuurkampeerterreinen

Bent u de beheerder van een kampeerterrein in een natuurlijke omgeving, waar rust en ruimte de boventoon voeren? Richt uw terrein zich op kampeerders die houden van het echte, pure kamperen, maar wel met de nodige sanitaire voorzieningen? Of misschien bent u van plan een dergelijk terrein te beginnen? Neem dan contact op met De Groene Koepel. Uw terrein komt wellicht in aanmerking voor het kwaliteitskeurmerk Natuurkampeerterrein.

Er zijn 134 Natuurkampeerterreinen in Nederland, 11 in Frankrijk en 1 in België. Om op deze terreinen te mogen kamperen schaffen kampeerders jaarlijks een Natuurkampeerkaart aan (los of bijgesloten in Het Groene Boekje). Met deze kaart kiezen kampeerders voor kamperen met kwaliteit. Ook voor beheerders werkt de kaart positief, omdat deze wordt aangeschaft door mensen die echt graag in alle rust in de natuur willen kamperen.

De Groene Koepel maakt zich sterk voor het in stand houden en (waar mogelijk) uitbreiden van het aantal terreinen. Ook de kwaliteitscontrole op de terreinen (erkenningen, terreinbezoek en inspecties) is een belangrijk aandachtspunt. Hiermee wordt de kwaliteit op de terreinen gegarandeerd.

Voordelen van aansluiting bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur:

  • Met een erkend Natuurkampeerterrein maakt u deel uit van een bijzonder netwerk van mooie, kleinschalige terreinen waar natuurbeleving en rust voorop staan;
  • Uw terrein wordt opgenomen in Het Groene Boekje dat jaarlijks wordt aangeschaft door ongeveer 50.000 kampeerders;
  • Uw terrein komt op de website van de Natuurkampeerterreinen en in de app Kamperen;
  • Uw terrein wordt automatisch betrokken in de marketing- en promotieactiviteiten van de stichting, waaronder deelname aan beurzen, uitingen in de pers, promotie via (online) advertenties, diverse verzamelsites, sociale media en leuke acties om de Natuurkampeerterreinen bekend te maken bij de doelgroep;
  • De stichting maakt zich hard voor uw bedrijf bij verschillende overheden;
  • Jaarlijks wordt er een jaarcongres georganiseerd waar u de mogelijkheid heeft met andere eigenaren/beheerders ervaringen en meningen uit te wisselen;
  • U kunt er altijd terecht voor algemene vragen en advies;
  • En, niet onbelangrijk, u sluit zich aan bij een stichting die zorg draagt voor haar netwerk en met veel enthousiasme haar werk uitoefent!

Lees hier een interview met directeur Marieken Nieuwdorp in het NRIT Magazine over de werkwijze van de stichting.

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze werkwijze en een eventuele samenwerking? Neem dan contact met ons op via info@degroenekoepel.nl of telefonisch: 030-6033701. We sturen u graag een informatiepakket met de Richtlijnen en de procedure voor erkenning. Wellicht mogen we u binnenkort als nieuw Natuurkampeerterrein verwelkomen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren