Natuurkampeerterreinen

logo natuurkampeerterreinen

Ben je de beheerder van een kampeerterrein of groene camping in een natuurlijke omgeving? Voeren rust en ruimte de boventoon? Richt jouw terrein zich op kampeerders die houden van het echte, pure kamperen, maar wel met de nodige sanitaire voorzieningen? Of misschien ben je van plan een dergelijk terrein te beginnen? Neem dan contact met ons op. Jouw terrein komt wellicht in aanmerking voor het kwaliteitskeurmerk Natuurkampeerterrein.

Het Groene Boekje

Wil je gaan kamperen op een van de Natuurkampeerterreinen? Bestel dan Het Groene Boekje op www.natuurkampeerterreinen.nl.

Het Groene Boekje 2022

Het netwerk van Natuurkampeerterreinen

Er zijn 134 Natuurkampeerterreinen in Nederland, 11 in Frankrijk en 1 in België. Om op deze terreinen te mogen kamperen schaffen kampeerders jaarlijks een Natuurkampeerkaart aan (los of bijgesloten in Het Groene Boekje). Met deze kaart kiezen kampeerders voor kamperen met kwaliteit. Ook voor beheerders werkt de kaart positief, omdat deze wordt aangeschaft door mensen die echt graag in alle rust in de natuur willen kamperen.

De Groene Koepel maakt zich sterk voor het in stand houden en (waar mogelijk) uitbreiden van het aantal terreinen. Ook de kwaliteitscontrole op de terreinen (erkenningen, terreinbezoek en inspecties) is een belangrijk aandachtspunt. Hiermee wordt de kwaliteit op de terreinen gegarandeerd.

Hier vind je een overzicht van alle deelnemende Natuurkampeerterreinen.

Voordelen van aansluiting bij De Groene Koepel

  • Met een erkend Natuurkampeerterrein maak je deel uit van een bijzonder netwerk van mooie, kleinschalige terreinen (campings) waar natuurbeleving en rust voorop staan;
  • Je terrein wordt opgenomen in Het Groene Boekje dat jaarlijks wordt aangeschaft door ongeveer 60.000 kampeerders;
  • Je terrein komt op de website van de Natuurkampeerterreinen en in de Kamperen app;
  • Je terrein wordt automatisch betrokken in de marketing- en promotieactiviteiten van De Groene Koepel. Hieronder vallen deelname aan beurzen, uitingen in de pers, promotie via (online) advertenties, diverse verzamelsites, sociale media en leuke acties om de Natuurkampeerterreinen bekend te maken bij de doelgroep;
  • De Groene Koepel maakt zich hard voor je bedrijf bij verschillende overheden;
  • Jaarlijks wordt er een jaarcongres georganiseerd waar je de mogelijkheid hebt om ervaringen en meningen uit te wisselen met andere beheerders/ondernemers;
  • Je kunt altijd bij ons terecht voor algemene vragen en advies;
  • En, niet onbelangrijk, je sluit je aan bij een stichting die zorg draagt voor haar netwerk en met veel enthousiasme haar werk uitoefent!

Lees hier een interview met directeur Marieken Nieuwdorp in het NRIT Magazine over de werkwijze van de stichting.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze werkwijze en een eventuele samenwerking? Neem dan contact met ons op via info@degroenekoepel.nl of telefonisch: 030-6033701. We sturen graag een informatiepakket met de Richtlijnen voor Natuurkampeerterreinen en de procedure voor erkenning. Wellicht mogen we je binnenkort als nieuw Natuurkampeerterrein verwelkomen.