banner kastanjes

Cursus Eetbaar Landschap

Speciaal voor ondernemers in de (verblijfs)recreatiebranche bieden wij de gespecialiseerde cursus Eetbaar Landschap aan. Eetbaar Landschap lijkt ontzettend abstract, maar is juist heel tastbaar. Want door het toepassen van de principes van permacultuur verhoogt u de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in uw omgeving én de economische waarde van uw bedrijf.

logo Eetbaar LandschapLokaal, vers en gezond voedsel staat enorm in de belangstelling. Mensen vragen zich steeds meer af wat er op hun bord ligt, ze krijgen ‘honger’ naar voedsel waar zij echt iets aan beleven: van oorsprong tot bereiding. Het creëren van ‘eetbaar landschap’ is dan ook een prachtige manier om meer waarde uit uw bedrijf te halen en beleving toe te voegen!

 

Natuurinclusieve recreatie met de focus op eetbare natuur is niet alleen een gat in de markt, maar heeft voor mens én natuur een grote meerwaarde:

  • Voor de natuur: het (her)inrichten van een terrein met een zorgvuldig gekozen selectie van soorten en een passend ontwerp zorgt voor de verhoging van biodiversiteit en gaat klimaatverandering tegen.
  • Voor de recreatieondernemer: met kampeerplaatsen midden in eetbare natuur onderscheid je je eenvoudig van de rest.
  • Voor de gast is: wat is er nu leuker dan kamperen tussen eetbare natuur, waar je zelf vruchten kunt plukken en noten kunt rapen voor je ontbijt of salade!

Met Eetbaar Landschap zorgen we met z’n allen voor een bijzondere natuurbeleving én dragen we bij aan een stukje natuurbescherming.

De cursus

  • Sessie 1: Rondleiding door het Eetbare Landschap op Natuurkampeerterrein De Duiventoren in Dorst (07-11-2019)
    i.s.m. Maud Overbeek & Guus Beenhakker, Natuurkampeerterrein De Duiventoren. Basisprincipes van de permacultuur.
  • Sessie 2: De bodem (21-11-2019)
    op Natuurkwartier Nieuwegein
  • Sessie 3: Functies, relaties en ruimtelijke planning (16-01-2020)
  • Sessie 4: Soortenkeuze en plantenkennis (06-02-2020)
    i.s.m. Vera Greutink, Tuin Smakelijk
  • Sessie 5: Business Case: Natuurinclusieve recreatie (05-03-2020)
  • Sessie 6: Praktische uitwerking (02-04-2020)
  • Sessie 7: Afsluiting & Rondleiding Voedselbos Ketelbroek (11-06-2020)
    i.s.m. Wouter van Eck, Foodforest Ketelbroek en Stichting Voedselbosbouw

De cursus Eetbaar Landschap wordt gegeven door Fransjan de Waard, landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur in Nederland. Alle cursusdagen vallen op een donderdag en duren van 10.00 tot 16.00 uur. Iedere sessie zal op een andere, nader te bepalen, locatie plaatsvinden. Vindt u het leuk om een van de sessies op uw terrein te hosten? Laat het ons weten via het inschrijfformulier.

Om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht is het aantal deelnemers beperkt tot zestien, met een minimum van elf. Wees er snel bij, want vol = vol.

Tarief

  • € 525,- voor ondernemers die zijn aangesloten bij De Groene Koepel
  • € 560,- voor ondernemers die niet zijn aangesloten bij De Groene Koepel

Bovenstaande bedragen zijn exclusief 21% btw.

Na uw inschrijving voor de Cursus Eetbaar Landschap via onderstaand formulier, sturen wij u z.s.m. een factuur.

De cursus is gestart!

Heeft u interesse in de eerstvolgende cursus Eetbaar Landschap? Laat het ons dan weten.

Eetbaar Landschap - interesse

  • Vul "Geen" in indien u niet via een organisatie komt.

Terugblik 2017-2018

De eerste cursus Eetbaar Landschap vond plaats in het najaar van 2017-2018. Bekijk hier de sfeerimpressie en terugblik.

Lees in dit artikel uit Recreatie & Toerisme meer over de beweegredenen van De Groene Koepel voor het organiseren van deze cursus.


Heeft u vragen over de cursus Eetbaar Landschap ? Bel ons dan via 030-6033701.

cursisten eetbaar landschap
cursisten eetbaar landschap