banner kastanjes

Cursus Eetbaar Landschap

logo Eetbaar LandschapSpeciaal voor ondernemers in de (verblijfs)recreatiebranche bieden wij de gespecialiseerde cursus Eetbaar Landschap aan. Eetbaar Landschap lijkt ontzettend abstract, maar is juist heel tastbaar. Want door het toepassen van de principes van permacultuur verhoog je de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in je omgeving én de economische waarde van je bedrijf.

Natuurinclusieve recreatie

Natuurinclusieve recreatie met de focus op eetbare natuur is niet alleen een gat in de markt, maar heeft voor mens én natuur een grote meerwaarde:

  • Voor de natuur: het (her)inrichten van een terrein met een zorgvuldig gekozen selectie van soorten en een passend ontwerp zorgt voor de verhoging van biodiversiteit en gaat klimaatverandering tegen.
  • Voor de recreatieondernemer: met kampeerplaatsen midden in eetbare natuur onderscheid je je eenvoudig van de rest.
  • Voor de gast is: wat is er nu leuker dan kamperen tussen eetbare natuur, waar je zelf vruchten kunt plukken en noten kunt rapen voor je ontbijt of salade!

Met Eetbaar Landschap zorgen we met z’n allen voor een bijzondere natuurbeleving én dragen we bij aan een stukje natuurbescherming. In het artikel ‘Kennissessies onthullen innovatievragen‘ in Recreatie & Toerisme vertellen we meer over onze beweegredenen voor deze cursus.

De cursus

Gedurende 2022-2023 zullen geen cursussen gegeven worden.

cursisten eetbaar landschap