Cursus Eetbaar Landschap

Bent u een ondernemer met een (toekomstig) natuurrecreatieterrein?
Wilt u de mogelijkheden uit de natuur benutten op uw onderneming?
Dan zijn de praktijksessies Eetbaar Landschap er voor u!

De cursus

Lokaal, vers en gezond voedsel staat enorm in de belangstelling. Mensen vragen zich steeds meer af wat er op hun bord ligt, ze krijgen ‘honger’ naar voedsel waar zij echt iets aan beleven: van oorsprong tot bereiding. Het creëren van ‘eetbaar landschap’ is dan ook een prachtige manier om meer waarde uit uw bedrijf te halen en beleving toe te voegen!

Speciaal voor ondernemers in de (verblijfs)recreatiebranche bieden wij daarom de gespecialiseerde cursus Eetbaar Landschap aan. Eetbaar Landschap lijkt ontzettend abstract, maar is juist heel tastbaar. Want door het toepassen van de principes van permacultuur verhoogt u de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in uw omgeving én de economische waarde van uw bedrijf.

De cursus Eetbaar Landschap wordt gegeven door Fransjan de Waard, landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur in Nederland. In de cursus wordt gestart met het leggen van een theoretisch fundament om van de grond af aan te leren hoe de natuurlijke cyclus van groei verloopt. Om mee te kunnen bewegen met de natuur, moet de manier waarop ze werkt begrepen worden. Vanuit dit principe wordt de stap gemaakt naar het ontwerpen van eigen natuur volgens de eigen wensen en dromen. Er worden hulpmiddelen aangereikt voor de verschillende ontwerpstappen.

Naast de aandacht voor het ontwerpen, wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de praktische uitwerking. Hoe wordt bijvoorbeeld composteren effectief gedaan, en hoe draagt het bij aan een gezond bodemleven? Welke plantensoorten werken goed met elkaar samen, en hoe is een tekort in een bepaalde organische voedingsstof op te vangen door slimme soortenkeuze? In de sessies doet u die kennis op die nodig is om de natuur écht beleefbaar te maken op uw onderneming.

Cursusaanbod

  • In het najaar van 2019-2020 start de tweede editie van de cursus Eetbaar Landschap. Heeft u interesse in de cursus ‘Eetbaar Landschap’? Laat hier uw gegevens achter, dan sturen wij u binnenkort meer informatie! Om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht is het aantal deelnemers beperkt tot zestien, met een minimum van elf. 
  • De eerste cursus Eetbaar Landschap vond plaats in het najaar van 2017-2018. Bekijk hier de sfeerimpressie en terugblik.

Download hier de brochure!

Lees in dit artikel uit Recreatie & Toerisme meer over de beweegredenen van De Groene Koepel voor het organiseren van deze cursus.


Heeft u vragen over de cursus Eetbaar Landschap ? Bel ons dan via 030-6033701.

cursisten eetbaar landschap
cursisten eetbaar landschap