banner kastanjes

Eetbaar Landschap

Over de vervlechting van natuur, landbouw en recreatie

logo Eetbaar LandschapHet creëren van ‘eetbaar landschap’ is een prachtige manier om meer waarde uit uw bedrijf te halen en beleving toe te voegen! Het thema lijkt abstract, maar is juist heel tastbaar. Door het toepassen van de principes van permacultuur verhoog je de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in je omgeving én de economische waarde van je bedrijf. Natuurrecreatie kent talloze vormen en blijft in een groeiende behoefte voorzien. Hetzelfde geldt voor ‘echt eten’ en voor vers, lokaal en biologisch voedsel. Dus waarom zouden we die interesses niet combineren? Zouden jouw gasten niet willen recreëren op een plek waar in het seizoen van alles groeit en waarvan zij naar hartenlust kunnen plukken en proeven, leren en beleven?

Projecten

In samenwerking met Fransjan de Waard, de Waard Eetbaar Landschap, ontwikkelen we diverse projecten en geven we advies.

Locaties

De eerste ondernemers zijn gestart met de realisatie van eetbare natuur op hun recreatieterrein. Bekijk hier alle locaties met eetbaar landschap.

Het voedselbos als voorbeeld

Een Voedselbos is een prachtig voorbeeld van ‘eetbaar landschap’. Voedselbossen staan al enige tijd enorm in de belangstelling. Voedselbos Ketelbroek is de eerste in zijn soort (in Nederland) én is ontworpen volgens de principes van permacultuur. Wouter van Eck, gepassioneerde voedselbosboer, neemt je mee in onderstaand filmpje.