Eetbaar Landschap

Over de vervlechting van natuur, landbouw en recreatie

logo Eetbaar LandschapHet creëren van ‘eetbaar landschap’ is een prachtige manier om meer waarde uit uw bedrijf te halen en beleving toe te voegen! Het thema lijkt abstract, maar is juist heel tastbaar. Door het toepassen van de principes van permacultuur verhoogt u de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in uw omgeving én de economische waarde van uw bedrijf.Natuurrecreatie kent talloze vormen en blijft in een groeiende behoefte voorzien. Hetzelfde geldt voor ‘echt eten’ en voor vers, lokaal en biologisch voedsel. Dus waarom zouden we die interesses niet combineren? Zouden uw gasten niet willen recreëren op een plek waar in het seizoen van alles groeit en waarvan zij naar hartelust kunnen plukken en proeven, leren en beleven?

Projecten

In samenwerking met Fransjan de Waard, de Waard Eetbaar Landschap, ontwikkelen wij  diverse projecten en geven we advies.

Het Voedselbos als voorbeeld

Voedselbossen staan enorm in de belangstelling, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Een Voedselbos is een prachtig voorbeeld van ‘eetbaar landschap’. Foodforest Ketelbroek is de eerste in zijn soort (in Nederland) én is ontworpen volgens de principes van permacultuur.