kampvuurmuzikanten met publiek op een Natuurkampeerterrein

Dag van de Kampvuurmuzikant

Een kampvuur is haast niet weg te denken bij het overnachten in de natuur. Op bijna alle Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen is er de mogelijkheid om vuur te maken. Vaak pakt er iemand een gitaar, of wordt er samen gezongen. Het is een bijzondere manier van samen zijn die al ver terugvoert in de menselijke historie.

Een knisperend kampvuurtje is onlosmakelijk verbonden met kamperen op een Natuurkampeerterrein. Staren in het vuur, genieten van het buiten zijn, een goed gesprek en dat alles in een prachtige natuur. En om het af te maken: akoestische gitaarmuziek om bij weg te dromen of zachtjes mee mee te zingen.

Kampvuurmuzikanten gezocht!

Ben je muzikant en wil je meedoen aan de eerstvolgende De Dag van de Kampvuurmuzikant? Leuk! Houd onze website in de gaten.

De Dag & Het Festival

In 2016 organiseerden we voor het eerst een evenement rondom kampvuurmuziek, toen nog ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’ geheten. Na voorrondes op diverse Natuurkampeerterreinen vond er een finale plaats en uiteindelijk natuurlijk een winnaar.

logo De Dag van de KampvuurmuzikantIn 2017 en 2018 werd het wedstrijdelement meer losgelaten omdat dit beter past bij de uitstraling van de Natuurkampeerterreinen. Op De Dag van de Kampvuurmuzikant kwamen op diverse Natuurkampeerterreinen in Nederland een aantal muzikanten optreden. Per locatie werd er vervolgens wel een publieksfavoriet gekozen, maar er vonden geen voorrondes of finales plaats.

In 2018 kwam er ook een vervolg op de Dag van de Kampvuurmuzikant: Het Kampvuurfestival.

Zowel De Dag van de Kampvuurmuzikant als het Kampvuurfestival waren erg succesvol en zijn zeer goed ontvangen door zowel beheerders al publiek/kampeerders. In 2019 vierden we de Dag van de Kampvuurmuzikant opnieuw, maar de edities van 2020 en 2021 hebben we vanwege het coronavirus helaas moeten annuleren.

Houd onze website in de gaten voor de volgende edities!