Peter Rehwinkel nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur heeft sinds 1 juni een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Peter Rehwinkel, voormalig parlementslid en ex-burgemeester van Groningen en Naarden, neemt het stokje over van Marianne Ruigrok, ex-burgemeester van Oudewater en ook ex-parlementariër.

Marianne Ruigrok was sinds 2007 voorzitter van het bestuur en later van de Raad van Toezicht van Stichting Natuurkampeerterreinen. Twee jaar geleden ontstond De Groene Koepel vanuit een fusie met Stichting Trekkershutten Nederland. Terugblikkend op haar voorzitterschap ziet ze vooral de groei die de stichting heeft doorgemaakt: ‘Toen ik aantrad als voorzitter bevond de stichting zich in een moeilijke positie. Als ik de situatie met nu vergelijk, ging het er toen minder professioneel aan toe. Zaken kwamen moeizaam op gang. Met de benoeming van Marieken Nieuwdorp als directeur kwam hier verandering in. Zij heeft een goede schwung aan de organisatie gegeven door haar duidelijke visie op de toekomst en goed management. Op dit moment staat er een sterke organisatie die openstaat voor samenwerking en waarin zowel medewerkers als beheerders goed betrokken en gemotiveerd worden.’

De nieuwe voorzitter ziet ook veel kansen voor De Groene Koepel. ‘Steeds meer buitenlanders weten de Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten al te vinden, maar dit kan worden uitgebreid. Gelukkig is men bij De Groene Koepel zich er goed van bewust dat mensen ook in hun vrije tijd voortdurend met mobiele telefoon of tablet onderweg zijn. Die moet je zien te bereiken, websites dienen daarop gericht te zijn’, aldus Peter Rehwinkel.

Toezichthouders, medewerkers en vrijwilligers van De Groene Koepel verwachten met deze wisseling van de wacht op het reeds ingezette pad voort te gaan en verder te bouwen aan de professionalisering van de organisatie en haar dienstverlening naar gasten en de ondernemers.

De Groene Koepel zet zich in voor groene verblijfsaccommodatie in Nederland en vlak over de grenzen. Met de producten Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en GroepsNatuurkampeerterreinen profileert zij zich voornamelijk op natuurbeleving, cultuurhistorie, duurzaamheid en MVO. In de Raad van Toezicht zijn vertegenwoordigd: Staatsbosbeheer, Gastvrije Landgoederen en Kastelen, Nivon Natuurvrienden, Stichting Goed Kamp, de Vereniging Natuurlijk Kamperen en de RECRON.

Lees hier de volledige interviews met Marianne Ruigrok en Peter Rehwinkel.

SONY DSCRaad van Toezicht De Groene Koepel. V.l.n.r.: Jelle de Boer (Staatsbosbeheer), Arthur Helling (RECRON), Gerard Brouwer (SGK), Herman van Elck (VNK), Jan Klop (Trekkershutten), Marianne Ruigrok, Peter Rehwinkel, Liesbeth Hermanussen (Gastvrije Landgoederen). 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn