Lustrum VN-verdrag handicap

Vijf jaar geleden, op 14 juli 2016, werd het VN-verdrag handicap in Nederland werd gerectificeerd. Een belangrijk mensenrechtenverdrag, dat de positie versterkt van mensen met een beperking. Het bepaalt onder andere dat volwassenen en kinderen met een beperking het recht hebben om zelfstandig te wonen, naar school te gaan, te werken en te reizen.

Het VN-verdrag handicap was ook voor de Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten aanleiding om de toegankelijkheid op kampeerterreinen weer eens bovenaan de agenda te zetten. Gastvrijheid geldt tenslotte voor iedereen, en kan daarom niet zonder toegankelijkheid bestaan! Daarbij is het VN-verdrag handicap ook niet vrijblijvend. 

In samenwerking met ZET stelden wij in 2016 een Toolbox Toegankelijkheid samen en op de beheerdersbijeenkomst van dat jaar hebben wij het trendboek ‘Toegankelijkheid voor iedereen’ verstrekt. Dit trendboek kun je nog steeds bij ZET opvragen, via deze link. De toolbox en een folder met uitvoerige informatie over het VN-verdrag handicap vind je bij de downloads.

Terugkijkend op 5 jaar VN-verdag handicap is er al veel gebeurd, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Er liggen nog volop kansen en mogelijkheden voor zowel Natuurkampeerterreinen als Trekkershutten(locaties). Graag ondersteunen wij je bij het toegankelijk en dus nóg gastvrijer maken van je locatie.

Lees hier de blog van columniste en ervaringsdeskundige Noortje van Lith naar aanleiding van het lustrum.

 

 

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn