Vakantie in een huisje in de natuur in trek

Voor de zomervakantie kiest een groot deel van Nederlanders en Belgen dit jaar een bestemming in eigen land. Vakantiehuisjes op parken zijn daarbij het meest in trek. Daarnaast is ook een trend te zien dat vakanties in de natuur populairder zijn dan stedentrips.

Nederlanders en Belgen zoeken de natuur op
De Nederlandse branchevereniging HISWA Recron en Toerisme Vlaanderen hebben de afgelopen maand onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van Nederlanders en Belgen voor de komende zomervakantie. Uit beide onderzoeken komt naar voren dat ruim de helft concrete vakantieplannen heeft. Daarbij is er een wens om naar het buitenland te gaan, maar voor de zekerheid wordt er toch vaak gekozen om in eigen land te blijven.  

Een andere conclusie is dat er een verschuiving is in bestemmingen. Een groene omgeving heeft de voorkeur gekregen boven bijvoorbeeld de kust of een stad. Door de oproep tijdens de pandemie om geen grote reisbewegingen te maken, hebben meer mensen andere plekken dan voorheen ontdekt. Zo geeft 41% van de Belgen aan dat ze door de lockdown hun eigen omgeving meer zijn gaan appreciëren.

gezin met jong kind bij een Trekkershut

Zomer 2021
Vooral de onzekerheid over het verloop van de besmettingen met covid-19 spelen mee in de beslissing om niet te ver op vakantie te gaan. De steeds veranderende maatregelen en restricties in de Europese landen maken het moeilijk om te kiezen voor een buitenlandse vakantie. Ook gaan mensen het liefst pas verder weg als ze volledig gevaccineerd zijn.

Dat mensen in eigen land op vakantie gaan, is ook te zien bij De Groene Koepel. Zo zijn de boekingen van Trekkershutten flink toegenomen vergeleken met voorgaande jaren. Ook de verkoop van Het Groene Boekje met daarin alle Natuurkampeerterreinen, haalt recordaantallen.

 

bron: Pretwerk, Toerisme Vlaanderen, HISWA Recron

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn