Multatuli prijs voor scriptie Trekkershutten

Onze afstudeerstagiaire Nienke Steenbergen heeft de Multatuli Studentenprijs 2020 gewonnen met haar scriptie over de toegankelijkheid van Trekkershutten. Het is aldus de jury een perfect voorbeeld van een scriptie die een maatschappelijk relevante vraag aanpakt waarbij het accent ligt op thema’s als maatschappelijk ondernemen, duurzaamheid en voorkomen van sociale uitsluiting. De scriptie past ook goed in het gedachtengoed van Multatuli: in Nederland zijn er volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau meer dan 1 miljoen mensen die te maken hebben een matige of ernstige mobiliteitsbeperking, van wie 250.000 rolstoelafhankelijk zijn. Terecht stelt Nienke dat ook deze doelgroep net als iedereen volledig zou moeten kunnen deelnemen aan maatschappij. Dat betekent dat zij geen beperkingen mogen ondervinden als het gaat om wonen, werken, consumeren, recreëren en nog veel meer. Wij zijn ontzettend trots op dit prachtige resultaat en gaan aan de slag met de resultaten uit het onderzoek.

Multatuli lezing

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn