Koken op de camping

Als je aan het kamperen bent, heb je vaak maar één gaspitje tot je beschikking (de gelukkigen misschien twee). En daar moet het elke avond op gebeuren: welke vakantiemaaltijd ga je hier nu weer op maken, een die niet te veel werk is – het is immers vakantie – maar die wél heel lekker smaakt. Speciaal voor kampeerders hebben we twee (gratis) kampeerkookboekjes samengesteld: voor alleseters én voor veganisten.

Eenpansgerechten

Vanaf vandaag kunnen kampeerders twee verschillende kampeerkookboekjes downloaden van de websites van de Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten: een boekje met 10 veganistische recepten en een boekje met 10 recepten voor alleseters. De recepten zijn verzameld via een oproep aan kampeerders om hun favoriete eenpansgerecht in te sturen. Je vindt er klassiekers als wok- en pastagerechten, maar ook originelere maaltijden als ‘scrambled tofu’ of ‘cannellini crostini’. Allemaal bereidbaar door ervaren en minder ervaren campingkoks op een eenvoudig gasbrandertje.

 

Vegan recepten
Het idee van een apart vegan kampeerkookboekje kwam van kampeerders die graag vakantie vieren op de Natuurkampeerterreinen of Trekkershutten. Niet alleen is een veganistische leefstijl goed voor de ecologische voetafdruk, maar ook is het bijzonder handig op een kampeervakantie: voor veganistische ingrediënten heb je namelijk weinig tot geen koeling nodig. En dat komt vooral goed uit als je met de fiets of te voet op vakantie bent.

Vegan receptenboekje     Receptenboekje

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn