Trekkershuttentocht in je rolstoel

“We binden gewoon je rolstoel op je kar!” roept Joke enthousiast. We zitten samen in de tuin van haar vader en moeder in Harderwijk. We kennen elkaar al ons hele leven, lagen bij elkaar in de wieg. En dan?’ vraag ik? ‘Nou gewoon’ zegt Joke, ‘dan pakken we de trein!’ Joke is al onderweg naar de schuur en komt terug met een paar sjorbanden. Ja hoor, gaat prima. Een paar weken later zitten we in de trein naar Den Helder. Drie trekkershutten op verschillende plekken zijn gereserveerd. 

Afgelopen donderdag stond ik, ruim 24 jaar na deze trekkershuttentocht, voor een volle zaal met camping-eigenaren op het congres van de Groene Koepel. Ik laat hun mijn foto’s van toen zien en vertel over mijn droom van een toegankelijke wereld. Ik hoop dat ze snappen dat de trekkershutten toen het verschil maakten!”

Eelke Kelderman is reisblogger en initiatiefnemer van www.eelkedroomt.nl: bijzondere rolstoel-toegankelijke vakantieadressen. Eelke heeft een spierziekte en maakt gebruik van een elektrische rolstoel. Ze weet dan ook als geen ander te vertellen hoe er in de vakantiemarkt aandacht besteed kan worden aan inrichting, luxe én rolstoeltoegankelijkheid van terreinen en accommodaties. Ook voor onze netwerken is dit uiterst relevant, de groep vakantiegangers met behoefte aan aanpassingen in de breedste zin van het woord blijft namelijk groeien. Wij mochten Eelke als spreker verwelkomen op ons Jaarcongres van 7 maart jl.

De volledige blog vind je hier.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn