Het voedselbos: landbouw met meer winst, maar zonder gif en kunstmest (NOS)

13 oktober 2018 – In het Brabantse Schijndel komt het grootste voedselbos van Europa. “In een voedselbos worden twee werelden gecombineerd die nu nog gescheiden zijn: natuur en landbouw. Die zijn in ons land totaal uit elkaar gehaald”, zegt oprichter Wouter van Eck.

Het voedselbos heeft geen kunstmest, gif of extra water nodig, en de opbrengst blijkt hoger dan die van reguliere landbouw. Veertig kilometer verderop, in het Gelderse Groesbeek, startte Van Eck acht jaar geleden al een kleinere, experimentele variant van dit bos.

Lees hier het hele artikel.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn