Stichting De Groene Koepel organiseert cursus permacultuur

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, organiseert dit najaar een cursus permacultuur voor recreatieondernemers. De cursus, genaamd ‘Eetbaar Landschap’ komt uit de koker van het DGK Lab, een nieuw onderdeel van De Groene Koepel waarmee de stichting duurzame vernieuwing in de verblijfsrecreatie wil stimuleren.

Cursus Eetbaar Landschap

Deelnemers aan de cursus Eetbaar Landschap leren hoe ze de aantrekkelijkheid van hun recreatieterrein kunnen verhogen door het inzetten van eetbare natuur. En daar is veel vraag naar, ook omdat lokaal, vers en gezond voedsel enorm in de belangstelling staat. Volgens Marieken Nieuwdorp, directeur van Stichting De Groene Koepel, is dit onderdeel van een bredere trend: “Natuurbeleving is steeds belangrijker voor de gasten van onze terreinen. Op deze manier verwachten wij het genieten van het buiten zijn nog verder te kunnen verhogen. Ook zal het positief uitpakken voor de biodiversiteit.”

De cursus Eetbaar Landschap volgt het succes van een Kennissessie over permacultuur in 2016. Er was toen veel vraag naar verdieping op dit thema. Marieken Nieuwdorp juicht dit enthousiasme toe: “Het kritisch kijken naar de inrichting van de terreinen en hier toekomstbestendige plannen voor te maken, bijvoorbeeld in de vorm van eetbaar landschap, is essentieel voor een duurzame florerende recreatiesector.”

Kennislab

De cursus Eetbaar Landschap wordt georganiseerd vanuit DGK Lab, het kennislab van Stichting De Groene Koepel. Vanuit het DGK Lab, innovatie in recreatie anticipeert de stichting op de veranderende markt en maatschappij. Dat doen ze o.a. door het organiseren van cursussen, denktanks en kennissessies in samenwerking met diverse partners en onderwijsinstellingen. Het DGK Lab is niet voorbehouden aan ondernemers met een Natuurkampeerterrein of Trekkershut. De Groene Koepel nodigt iedereen uit de verblijfsrecreatiebranche uit om mee te denken en elkaar te inspireren.

Meer informatie en inschrijven

De cursus Eetbaar Landschap start op 3 oktober. De cursus bestaat uit zeven sessies en wordt geleid door Fransjan De Waard, pionier op het gebied van permacultuur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://www.degroenekoepel.nl/dgk-lab/cursus-eetbaar-landschap/. Ook start er dit najaar – in navolging van het succes van 2016 – een nieuwe reeks kennissessies getiteld ‘De Optimale Natuurcamping’. Kijk voor meer informatie op de website van het DGK Lab.

 

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn