Vlinderproject

Hoewel het de laatste jaren iets beter lijkt te gaan, hebben de vlinders het nog steeds zwaar in Nederland. Bijna de helft van de vlindersoorten gaat achteruit. Ook hele gewone soorten zoals de dagpauwoog en de argusvlinder nemen steeds verder in aantal af. Onderzoek heeft uitgewezen dat met name het nectaraanbod de laatste decennia sterk is afgenomen. Niet alleen vlinders, maar ook bijen kunnen steeds minder voedsel vinden.

Samen met de Vlinderstichting start De Groene Koepel dit jaar met een project voor het (nóg) vlindervriendelijker maken van kampeerterreinen. De locaties die meedoen ontvangen praktische tools waarmee ze direct aan de slag kunnen. Denk hierbij aan een pakket vaste planten voor een aparte vlindertuin en een mooi geïllustreerd bord met informatie over gebiedsspecifieke vlinders en natuurvriendelijk beheer. Ook komt er een app, met name gericht op de gasten, voor vlinderwaarnemingen en komt er een aanbod van natuuractiviteiten.

Binnenkort krijgen de ondernemers aangesloten bij De Groene Koepel een e-mail met uitgebreidere informatie over de inhoud van het project en hoe aan te melden. En natuurlijk besteden we er tijdens het Jaarcongres op 23 maart uitgebreid aandacht aan. We hopen op veel leuke vlindertuintjes op de Natuurkampeerterreinen en bij de Trekkershutten!

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

 

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn