Routebeschrijving Natuurkwartier

Natuurkwartier Nieuwegein

Adres

Natuurkwartier Nieuwegein
Geinoord 9-12
3432 PE Nieuwegein
Website: www.natuurkwartier.nl 

Routebeschrijving

Met de fiets of lopend

Overdag heeft het Natuurkwartier vijf ingangen, vanaf 17.00 uur is alleen de hoofdingang geopend voor extra activiteiten en evenementen. De hoofdtoegang bevind zich aan de doorgaande weg Parkhout tegenover Jack’s Grillhouse. Daarnaast zijn er drie toegangen vanuit park Oudegein en er is een toegang via een loopbrug over rivier de Doorslag.

*Het Natuurkwartier is voetgangersgebied. Fietsen mogen (alleen) via de hoofdingang naar de fietsenstalling fietsen tussen de molen en de kinderboerderij. Bij de overige toegangen parkeer je je fiets buiten de hekken bij de daar aanwezige stallingen.

Met het Openbaar Vervoer

Sneltram
Neem de sneltram 61 vanuit Utrecht richting IJsselstein en stap uit bij de halte “Doorslag”. Loop naar de kruising van de sneltram en doorgaande weg (Buizerdlaan gaat over in Roerdomplaan) . Ga rechtsaf de Roerdomplaan in. Na een paar honderd meter loopt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Halverwege Jack´s Grillhouse kunt u oversteken naar het Natuurkwartier.
Looptijd vanaf halte Doorslag ± 10 minuten.

Bus
Lijn 74, uitstappen bij halte “IJsselsteinseweg”.
Loop richting de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Halverwege Jack´s Grillhouse kunt u oversteken naar het Natuurkwartier.

Openbaar vervoer reisinformatie: www.9292.nl

Met de auto

Vanaf de A2
Neem afrit 9 Nieuwegein. Als u Nieuwegein binnenrijdt, neemt u de eerste afslag rechts richting de wijk “Doorslag”. Na ± 1 kilometer rijdt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Rechts na Jack´s Grillhouse ziet u een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier.

Vanaf de A12
Neem afrit 16 Nieuwegein. Volg de weg (A.C. Verhoefweg) tot aan het einde. Ga bij de T-splitsing rechtsaf richting A2/IJsselstein.
Neem bij de verkeerslichten de eerste weg link richting de wijk “Doorslag”. Na ± 1 kilometer rijdt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Rechts na Jack´s Grillhouse ziet u een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier.

Vanaf de A27
Neem afrit 28 naar Nieuwegein. Volg de borgen Nieuwegein. Blijf deze weg volgen. Bij de tweede verkeerslichten gaat u linksaf de ´s Gravenhoutseweg op.
Bij de eerste verkeerlichten gaat u rechtsaf richting Oudegein. Volg deze weg door de woonwijk en het park. Voor Jack´s Grillhouse ziet u links een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier.

Parkeren
Het Natuurkwartier is voetgangersgebied. Je parkeert je auto op de parkeerplaats naast Jack’s Grillhouse. Alleen voor gehandicapten met een vergunning zijn twee parkeerplaatsen in het Natuurkwartier beschikbaar. Behalve tijdens het Lentefeest dan zijn er twee invalide parkeerplekken op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse.

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn