Nieuwe huisvesting op het Natuurkwartier

Op 16 juli jl. ondertekenden we de intentieverklaring die de toekomstige huur en gebruik van het nog te vernieuwen Milieu Educatie Centrum (MEC) Nieuwegein verzekerd. Op het Natuurkwartier in het groene hart van Gemeente Nieuwegein verrijst straks een prachtig duurzaam gebouw waar ook onze bureaus komen te staan. Verschillende partijen nemen deel aan dit project, waaronder BSO Wijs! en de Gemeente Nieuwegein. We zijn heel trots dat ook wij hier onderdeel van mogen uitmaken. Graag ontvangen we hier straks onze ondernemers voor o.a. workshops en kampeerders voor diverse lezingen, de Dag van de Kampvuurmuzikant etc. En wie weet komt er ook nog een voorbeeld van een stukje Eetbaar Landschap, zoals we dat ook voor onze kampeerterreinen voor ogen hebben.

Na een intensieve voorbereiding is er met deze intentieverklaring een nieuwe mijlpaal bereikt richting de nieuwbouw van het MEC. Met het ondertekenen hebben bovengenoemde partij de intentie uitgesproken om bij de ingebruikname van de nieuwbouw gezamenlijk het werken in één gebouw te combineren met de verschillende organisaties die hier hun activiteiten ontplooien. De gemeente Nieuwegein is enthousiast en ondersteunt het project.

In het Natuurkwartier bouwen de partners aan een gebied waar iedere inwoner van Nieuwegein zich kan verrijken. Vanuit de perspectieven natuur, duurzaamheid en participatie worden samenwerkende verbindingen gelegd naar de omliggende wijken en vrijwillige, non-profit en commerciële organisaties in de regio Nieuwegein. Met een breed aanbod van kwaliteit willen de partners het Milieu Educatie Centrum en het Natuurkwartier op een bewuste manier naar een hoger plan tillen.

Ondertekening intentieverklaring samenwerking nieuwbouw MEC Nieuwegein

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn