Centrale toiletvoorzieningen in Friesland, Groningen en Drenthe gedeeltelijk weer open

UPDATE 17 mei 2020: In tegenstelling tot eerdere berichten mogen de toiletvoorzieningen op campings in Friesland niet open. De versoepeling van de maatregelen door de veiligheidsregio Fryslân geldt alleen voor toiletgebouwen op terreinen voor dagrecreatie.

16 mei 2020:
De Veiligheidsregio’s in Friesland, Groningen en Drenthe hebben de coronamaatregelen voor recreatiebedrijven versoepeld. Dit biedt mogelijkheden voor een eventuele opening voor meer Natuurkampeerterreinen en/of Trekkershutten in de noordelijke provincies.

Versoepelde maatregelen
In Friesland mogen de toiletten in de centrale sanitaire gebouwen op jachthavens, campings, vakantieparken e.d. per direct weer open worden gesteld. Let op, deze opening geldt uitsluitend voor de toiletvoorzieningen en niet voor de washokken en de douches die, tot nader order, nog steeds gesloten moeten blijven.

In Groningen is het toegestaan douchecabines en toiletunits welke van buiten af bereikbaar zijn aan te bieden exclusief aan één huishouden. Zo is er immers geen sprake van gemeenschappelijk gebruik. In Drenthe geldt dezelfde regeling maar mogen deze privé units zich wel in het sanitaire gebouw bevinden. Verder heeft Groningen nog een nadere toelichting gegeven over de wijze waarop groepsaccommodaties aan meerdere huishoudens gecompartimenteerd accommodatie kunnen bieden inclusief het gebruik van sanitair.

Er zijn aanzienlijke verschillen tussen Friesland, Groningen en Drenthe. De 25 veiligheidsregio’s vergaderen aanstaande maandag weer en naar alle waarschijnlijkheid komt er dinsdag nieuwe informatie vrij.

(bron: HISWA-RECRON)

 

Als leidraad voor de openstelling kunt u gebruik maken van de protocollen zoals die in dit artikel zijn omschreven cq te downloaden.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn