Green Key en duurzaam beheer

Steeds meer consumenten hebben oog voor natuur en milieu in hun consumptiepatroon. Dat geldt ook steeds meer voor vakantiebestemmingen. Bij het kiezen van een reis of accommodatie wordt vaker gelet op een keurmerk. 

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

De Groene Koepel stimuleert duurzaam beheer op de Natuurkampeerterreinen en Trekkershuttenlocaties. In de omschrijvingen op de website is hiervoor speciaal het kopje Duurzaam beheer opgenomen. Beheerders kunnen hier omschrijven wat ze doen om hun terrein zo duurzaam mogelijk te maken. Denk hierbij aan waterbesparende douches en toiletten, gescheiden afvalinzameling, geen gebruik van chemische bestrijdings- of schoonmaakmiddelen, groene stroom, waterterugwininstallaties, zonnecollectoren etc.

Speciaal voor Natuurkampeerterreinen heeft De Groene Koepel samen met Stichting Keurmerk Milieu Veiligheid Kwaliteit (KMVK) passende richtlijnen opgesteld voor de Green Key. Natuurkampeerterreinen die een Green Key certificering willen aanvragen en zich via De Groene Koepel aanmelden krijgen flinke korting op de aanmeld- en deelnamekosten.

Heeft u een Natuurkampeerterrein en wilt u weten waar u staat, welke stappen u nog zou kunnen nemen, kunt u hier de Green Key normen downloaden. Het is tevens mogelijk om via De Groene Koepel een proefaccount aan te vragen. Dit verplicht u tot niets, maar u kunt dan zelf eens rustig kijken aan welke normen u al voldoet, en waar er nog aanpassingen nodig zouden zijn. Gaat u er eenmaal mee aan de slag, blijkt het vaak maar een kleine stap van duurzaam Natuurkampeerterrein naar Green Key gecertificeerde locatie! Of misschien voldoet u zelfs al wel aan alle normen..

Het Green Key programma wordt beheerd door de Foundation for Environmental Education in Denemarken en in Nederland uitgevoerd door Stichting KMVK. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Het handhaven van deze normen wordt gedaan in samenwerking met onafhankelijke keurmeesters, door middel van regelmatige keuringen op locaties en documentatie in het online Green Key systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft.

De keurmeesters van Stichting KMVK leggen ook de bezoeken af voor de keurmerken Natuurkampeerterrein en Trekkershut. Daarom kunnen keuringsbezoeken vaak gecombineerd worden tot één bezoek (Natuurkampeerterrein/Green Key, Natuurkampeerterrein/Trekkershut en Natuurkampeerterrein/Trekkershut/Green Key). Wel zo efficiënt!

 

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn