Nieuw thema 2020: Bijen!

Het aantal bijen is de laatste tijd sterk aan het afnemen. En dat is slecht nieuws, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Daarom slaan De Groene Koepel en de Bijenstichting de handen ineen, om Nederland samen een stukje bij-vriendelijker te maken!

Bijen en hun planten op de Natuurkampeerterreinen

Tot ver in oktober kun je bijen zien rondom je tent of caravan. Van hele kleine bijensoorten van maar 4 millimeter tot honingbijen en hommels. Bij elkaar zijn er ongeveer 360 soorten in Nederland. De honingbij is verreweg de bekendste, maar daarnaast zijn er dus nog vele soorten wilde bijen. Wilde bijen zijn heel verschillend van uiterlijk en levenswijze. Geef je kampeervakantie een extra dimensie door te letten op deze bijzondere groep insecten. Dat begint bij het leren herkennen van de bijen.

Bijenherkenningskaarten
Met de bijenherkenningskaarten van de Bijenstichting kun je een aantal veel voorkomende wilde bijen en hun planten thuisbrengen.

Deze zoekkaarten waarop solitair levende bijen, de honingbij en hommels staan afgebeeld zijn verkrijgbaar via www.bijenlint-shop.nl. Er is ook een zoekkaart met voedselplanten voor bijen, handig als je zelf aan de slag wilt in je tuin of op ’t balkon.

Lezing over bijen

Op maandagavond 18 mei organiseren we samen met de Bijenstichting een lezing over bijen. U komt toch ook? Kijk hier voor meer informatie over de lezing.

logo bijenstichting

Share this article