Nieuw thema 2020: Bijen!

Het aantal bijen is de laatste tijd sterk aan het afnemen. En dat is slecht nieuws, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Daarom slaan De Groene Koepel en de Bijenstichting de handen ineen, om Nederland samen een stukje bij-vriendelijker te maken!

Bijen en hun planten op de Natuurkampeerterreinen

Tot ver in oktober kun je bijen zien rondom je tent of caravan. Van hele kleine bijensoorten van maar 4 millimeter tot honingbijen en hommels. Bij elkaar zijn er ongeveer 360 soorten in Nederland. De honingbij is verreweg de bekendste, maar daarnaast zijn er dus nog vele soorten wilde bijen. Wilde bijen zijn heel verschillend van uiterlijk en levenswijze. Geef je kampeervakantie een extra dimensie door te letten op deze bijzondere groep insecten. Dat begint bij het leren herkennen van de bijen.

Bijenherkenningskaarten
Met de bijenherkenningskaarten, die wij ontwikkelden in samenwerking met de Bijenstichting, kun je een aantal veel voorkomende wilde bijen en hun planten thuisbrengen. Je kunt ‘m hier gratis downloaden!

Lezing over bijen

Op maandagavond 18 mei organiseren we samen met de Bijenstichting een lezing over bijen. U komt toch ook? Kijk hier voor meer informatie over de lezing.

logo bijenstichting

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn