Cultuurhistorie past nu ook onder De Groene Koepel (Pretwerk)

Met de start van ‘Natuurlijk Cultuurrijk’ heeft stichting De Groene Koepel opnieuw een onderwerp aan het assortiment toegevoegd. Wat ooit begon als een organisatie voor natuurkamperen (nu 134 locaties) en trekkershutten (inmiddels 250 locaties) groeit steeds meer uit tot het centrale platform voor groene recreatie.

natuurlijk cultuurrijk

Met een subsidie van de provincie Overijssel is De Groene Koepel begonnen aan een pilot voor de app. In de directe omgeving van vijf recreatieterreinen in Overijssel zijn door Landschap Overijssel cultuurhistorische kaarten geleverd verhalen verzameld en in deze app weergegeven. De locaties zijn:

app cultuurrijk

Marieken Nieuwdorp, directrice van De Groene Koepel legt uit waarom ‘cultuur’ bij de organisatie past. “Met het project Natuurlijk Cultuurrijk benadrukt De Groene Koepel de onlosmakelijke verbondenheid tussen natuur en cultuur. In Nederland is bijna geen natuur te vinden die niet is ‘aangeraakt’ door de mens. De landschappen om ons heen zijn het resultaat van eeuwenlange bemoeienissen van de mens, zowel positief als negatief. Door het landschap goed te bestuderen is veel te leren over waarom een bepaalde plek eruitziet, zoals zij eruitziet. Kennis over het culturele erfgoed van een gebied geeft meer begrip en uiteindelijk ook meer verbinding met een gebied. We zien dat de verhalen over het ontstaan van een locatie / omgeving een enorme meerwaarde bieden voor de gasten op onze terreinen.”

 

Lees het hele artikel hier.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn