Als ons landbouwsysteem failliet is, is het voedselbos dan het antwoord? (Volkskrant)

Is dit de oplossing voor ons dolgedraaide landbouwsysteem: voedsel oogsten in een bos, in plaats van op een akker? De Volkskrant doet een jaar lang verslag van het experiment, in Voedselbos Ketelbroek bij Groesbeek. Aflevering 3: Lente.

Het is een totaal andere manier van landbouw: voedsel verbouwen in een bos met vaste bomen en struiken in plaats van op een akker die jaarlijks gezaaid en geoogst wordt. Voedselbos Ketelbroek bij Groesbeek (Gelderland) brengt dat in de praktijk. Op een akker van 2,4 hectare staan 350 soorten planten die bijna allemaal iets te eten opleveren: noten, vruchten, bloemen, bladeren, knollen. Dit is landbouw voor ‘luie boeren’: hier wordt niet gezaaid, geploegd en gespoten, maar alleen geoogst. Niet alleen de mens, ook de vogels en insecten varen daar wel bij. De Volkskrant doet een jaar lang verslag van dit opwindende experiment dat misschien wel de landbouw van de toekomst wordt. Vandaag deel 3: Lente. ‘Het bloesemballet is begonnen.’

Lees hier het hele artikel.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn