Vogels kijken rondom de tent

Hoe vogelrijk Nederland is, merk je direct als je kampeert in de natuur. Wie de oren en ogen open houdt, ziet en hoort overal vogels. Mede dankzij het werk van Vogelbescherming Nederland gaat het met veel vogelsoorten gelukkig weer de goede kant op. Zo zijn ooievaars, lepelaars en kraanvogels helemaal terug nadat ze bijna of helemaal uit ons land waren verdwenen. Omdat vogels zo onlosmakelijk met kamperen verbonden zijn (wie geniet er niet van een gratis vogelconcert), en natuurbeleving een van onze kernwaarden is, werken wij dit jaar graag samen met Vogelbescherming NL.

Vogelherkenningskaart
Samen met Vogelbescherming is er een vogelherkenningskaart ontwikkeld die kan worden uitgedeeld aan onze gasten op de Natuurkampeerterreinen en Trekkershuttenlocaties vanaf de start van het kampeerseizoen. Door naar vogels te leren kijken wordt een vakantie in de natuur nog completer!

 

Nieuwsgierig? De Vogelherkenningskaart is al te downloaden:

Vogelherkenningskaart

Kijk ook op de website van Vogelbescherming Nederland!

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn