De pracht van het Mantingerveld

Het Financieele Dagblad
door René Bogaarts
18 november 2017

De pracht van het Mantingerveld

Bart van Lienden kwam naar Mantinge om er van de rust te genieten, Ruben Krop zag kansen om er zijn brood te verdienen. De een kost het wat meer tijd dan de ander om in te burgeren in het Drentse dorp.

Wie ooit over het Mantingerzand heeft gedwaald, is verkocht. Dat overkwam Bart van Lienden tenminste, zestien jaar geleden, en Ruben Krop dertien jaar later. Voor de inmiddels 69-jarige Van Lienden was het Drentse natuurgebied vol heide, goudgele pijpestrootjes en eiken al voldoende, samen met het kleine boerderijtje dat er te koop stond natuurlijk. Hij zocht een plekje om in alle rust van zijn VUT en pensioen te genieten. Voor Krop (33) telde zwaar mee dat hij mogelijkheden zag om in Mantinge zijn brood te verdienen. ‘De omgeving, de rust en de sfeer hier trokken me enorm’, zegt Krop. Toen hij op de advertentie afkwam waarin een beheerder werd gezocht voor eethuis en Natuurkampeerterrein Voscheheugte, begreep hij onmiddellijk dat deze aantrekkelijke streek kansen bood. ‘Mijn vrouw Chantal en ik rekenden aanvankelijk op klanten voor koffie en gebak, en de lunch. Maar ik ben een kok. Ik heb gewerkt bij toprestaurants in Groningen, Amsterdam en Australië. Al snel kon ik het zwaartepunt van het restaurant naar de avond verschuiven. Tegenwoordig komen klanten van heinde en verre. Enkele Belgen bijvoorbeeld komen elke keer terug’, zegt hij. Chantal heeft haar vorige baan nog even aangehouden, maar dat bleek al snel niet nodig te zijn.’

Lees verder in de bijgevoegde PDF.

Financieele Dagblad – De pracht van het Mantingerveld

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn