Het Kontakt – Nieuwe beheerder voor Eilandse camping

Het Kontakt – Bommelerwaard
Woensdag 9 augustus, 2017

Nieuwe beheerder voor Eilandse camping

NEDERHEMERT • Wim Pluim (1954) is de nieuwe beheerder van het kleine kampeerterrein op ’t Eiland. Hier wordt gekampeerd met oog voor rust en natuur. Wat bezielt Wim Pluim om als 63-jarige een mooie baan op te geven en zich vervolgens in een heel nieuw avontuur te storten?

Wim is een vriendelijke gastheer, die openhartig vertelt: “Ik heb lang geleden de Pedagogische Academie afgerond. Ik heb kortstondig in het onderwijs gewerkt, maar besloot om verder te studeren. Het werd een theologiestudie. Eenmaal afgestudeerd ben ik geen dominee geworden, maar directeur van een jongerenadviescentrum. Studeren bleef ik boeiend vinden, wat resulteerde in een bevoegdheid tot psychotherapeut; mijn laatste baan was manager bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Ik was verantwoordelijk voor 120 medewerkers en deed mijn werk met passie en inzet. Regelmatig bleek de stress hoog en zocht ik met ons gezin de rust. Vanuit Zaltbommel, de plaats waar ik samen met Liesbeth woon en met wie ik vier kinderen mag opvoeden en begeleiden, trokken we vaak naar het prachtige Eiland. Op de camping kwamen we tot rust, want ook Liesbeth heeft, als teammanager van een organisatie die zich bezighoudt met minderjarige vluchtelingen, een drukke baan. Heerlijk vonden we het hier. Zo rustig, zo tussen het groen, zo tussen de vogelgeluiden. Gekscherend zei ik wel eens tegen de beheerster (Liesbeth Donken uit Genderen, red.): ‘als jouw baan vrij komt, moet je mij bellen’. En hoewel het ietsje formeler ging, kwam dit nieuwe perspectief op mijn pad en heb ik een grote carrièreswitch gemaakt.”

Lees verder op deze website.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn