Netwerk Natuurkampeerterreinen breidt uit naar Frankrijk

Dit jaar zijn er voor het eerst Natuurkampeerterreinen buiten Nederland. Stichting De Groene Koepel, die onder andere zorgdraagt voor de erkenning en promotie van de Natuurkampeerterreinen, heeft vijf Natuurkampeerterreinen in de Auvergne in Frankrijk erkend. Daarnaast zijn er acht nieuwe Natuurkampeerterreinen in Nederland bij gekomen.

Het Groene Boekje
De nieuwe Natuurkampeerterreinen zijn allemaal opgenomen in Het Groene Boekje 2017, dat onlangs verscheen. In Nederland zijn de volgende terreinen toegevoegd aan het netwerk: 2Bunders in Bedum (GR), Ikenhiem in Wijnjewoude (FR), Landgoed De Oldenhof in Vollenhove (O), De Mig in Kraggenburg en De Altena in Zeewolde (FL), Het Hallse Hull in Hall en ’t Diekshoes in Winterswijk (GL) en Den Buizerd in Geijsteren (L).

Auvergne
De Franse terreinen zijn opgenomen in een apart hoofdstuk. Ze liggen allemaal in de Auvergne, een prachtig gebied met veel afwisselende, ruige natuur: Les Busserolles in Buxieres-les-Mines, Le Vertige in Échandelys, Trouvé in La Crouzille, Les Vernelles in Saint-Aubin-le Monial en Pont du Rouffet in Saint-Martin-Candales. Alle Franse terreinen hebben Nederlandse eigenaren. Vanwege de afstand is vooraf reserveren sterk aan te raden.

Pilot
Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel legt uit dat 2017 een pilotjaar is voor de buitenlandse terreinen: ‘We hadden al jaren vraag naar Natuurkampeerterreinen in het buitenland. Andersom kregen we ook vragen van ondernemers met natuurcampings in het buitenland om aan te sluiten bij het netwerk. Met de terreinen over de grens hopen we het netwerk te verstevigen en mogelijkheden te bieden voor mensen die graag ook buiten Nederland kamperen. In de loop van het seizoen kijken we of de verwachte wisselwerking ontstaat tussen kamperen op Natuurkampeerterreinen in het buitenland en in eigen land. Daarna kijken we naar verdere uitbreiding over de grens.’

Natuurkampeerkaart
Alle Natuurkampeerterreinen, ook die in Frankrijk, voldoen aan de richtlijnen van de stichting. Kampeerders kunnen dus de nodige kwaliteit verwachten van alle terreinen. Om op de Natuurkampeerterreinen te kamperen is de Natuurkampeerkaart nodig. Deze is met of zonder Het Groene Boekje 2017 te bestellen op www.natuurkampeerterreinen.nl. Ook is Het Groene Boekje te koop bij ANWB, Bever en diverse (reis)boekhandels en op de Natuurkampeerterreinen zelf.

De Groene Koepel
Naast het netwerk van Natuurkampeerterreinen verzorgt De Groene Koepel de erkenning, kwaliteitsbewaking en marketing van de GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland en Trekkershutten in de Benelux.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn