kampvuurmuzikanten met publiek op een Natuurkampeerterrein

Friese winnaar Beste Kampvuurmuzikant van Nederland

Zaterdag 25 juni was de finale van De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland. De muziekwedstrijd, die dit jaar voor het eerst werd gehouden, werd gewonnen door Wouter van der Wal uit het Friese Jorwert. Bij de finale op GroepsNatuurkampeerterrein De Abbert in Dronten waren zo’n tweehonderd bezoekers aanwezig.

Rond vier grote kampvuren op een sfeervol veld geflankeerd door hoge sparren streden dertien finalisten om de titel ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’. Zij hadden eind mei een van de dertien voorrondes gewonnen op diverse Natuurkampeerterreinen door het land. Alle finalisten hadden een akoestische gitaar in hun act, zoals te verwachten bij een kampvuur. Maar ook percussie-instrumenten, mondharmonica’s, ukeleles en zelfs een contrabas bepaalden het muzikale spectrum van de avond.

Winnaar Wouter van der Wal werd door de jury geroemd om zijn ingenieuze teksten. ‘Wouter is een muzikant waar je urenlang geboeid naar kunt luisteren,’ aldus jurylid Jonna ter Veer bij het bekendmaken van de uitslag. Behalve de titel De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland wint Van der Wal een optreden op het popfestival Welcome to the Village, dat van 15 tot en met 17 juli plaatsvindt in de buurt van Leeuwarden.

Het evenement werd georganiseerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, die zich bezighoudt met de erkenning, kwaliteit en promotie van groene overnachtingaccommodaties in Nederland en vlak over de grenzen, zoals Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en GroepsNatuurkampeerterreinen.

Het publiek bestond zaterdagavond deels uit mensen die vaker kamperen op Natuurkampeerterreinen, deels uit nieuwsgierigen die speciaal voor de muziek kwamen. Het merendeel bleef kamperen na de finale. Bezoekers waren zeer positief over het ontspannen verloop van de avond, die begon met een barbecue en eindigde onder een strakke sterrenhemel. De volgende ochtend lag het vuur nog na te smeulen, terwijl de vogels het muziekfestijn voorzetten.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.debestekampvuurmuzikant.nl.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn