Kennissessies Editie 2016

Van november 2016 tot april 2017 vond de eerste serie van kennissessies over De Optimale Natuurcamping plaats. In acht deelsessies voor ondernemers uit de verblijfsrecreatie kwamen onderwerpen als groene energie, permacultuur en architectuur aan bod. Het doel was de deelnemers te stimuleren tot een meer duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoering. Door de positieve ervaringen van de deelnemers, die hieronder zijn te lezen, is besloten een nieuwe reeks kennissessies op te zetten in het najaar van 2018.

Het verslag van de eerste drie kennissessies ‘De Optimale Natuurcamping’ kunt u hier lezen. Het verslag van de daaropvolgende sessies is hier te vinden.


Enkele reacties van deelnemers aan de editie van 2016:

Ik vind het belangrijk om regelmatig te focussen op het waarom van onze onderneming. De eindpresentatie voor de kennissessies is voor mij een werkdocument geworden dat ik gebruik om nieuwe dingen met ons team te bespreken en door te voeren. De samenwerking met andere ondernemers tijdens de sessies vond ik bijzonder positief!
– Wilma Ellenbroek, Natuurcamping De Lemeler Esch (Lemele)

We hebben ogenschijnlijk kleine dingen aangepast op het terrein en de website, die een groot verschil maken. We krijgen nu veel meer reacties via onze website én we ontvangen precies de mensen die we willen. Dat had ik eigenlijk niet verwacht.
– Willem den Brok, Landgoed De Wielewaal (Zeewolde), geciteerd in Recreactie nr 2, maart 2017.

Het is waardevol om met collega’s te spreken en ideeën uit te wisselen.
– Hubert van Loon, Recreatiepark ’t Zand (Alphen)

Enkele anonieme reacties uit de enquête bij de afsluiting van de sessies:

De sessie over cultuurhistorie was voor mij echt een ‘wake-up call’.
De sessie over identiteit was een mooi verhaal vanuit de essentie van het ondernemen.
Permacultuur is een mooi, passend en innovatief onderwerp.
Het was erg leerzaam, inspirerend en leuk!