Kennissessies Editie 2017

De Groene Koepel start dit najaar met een nieuwe reeks kennissessies. De acht sessies vinden plaats van oktober 2017 tot en met maart 2018, met een afsluitende negende sessie op 31 mei 2018. De kennissessies geven u als ondernemer de gelegenheid tot verdieping in de mogelijkheden om uw eigen verblijfsrecreatiebedrijf toekomstbestendig te maken. U kunt hieronder de uitnodiging bekijken voor meer informatie. Helemaal onderaan de pagina vindt u het aanmeldformulier voor de kennissessies.

Uitnodiging Optimale Natuurcamping 2017

Op de pagina van de vorige editie kunt u reacties van de deelnemers vinden, evenals korte verslagen van de voortgang.

Heeft u vragen over de kennissessies of over de aanmelding? Stuur dan een mail naar info@degroenekoepel.nl of bel ons: tel. 030-6033701. Lees in dit artikel uit Recreatie & Toerisme meer over de beweegredenen van De Groene Koepel voor het organiseren van deze cursus.


Hieronder vindt u het hele programma. Klik op de sessie voor meer informatie.

Sessie 1 | Ondernemen vanuit identiteit
10-10-2017 door Merlijn Pietersma – ZKA
Wat is uw persoonlijke (en/of ondernemende) drijfveer? En hoe kan uw identiteit u helpen met het maken van logische bedrijfskeuzes?

Sessie 2 | Trends en doelgroepen: u bent anders dan de rest
02-11-2017 door Jikke van Haeften – ZKA
Wat komt er op de recreatiebranche af? Wat is uw doelgroep? Waar kunt u op inspelen om de ideale gast van morgen aan te trekken?

Sessie 3 | Identiteit en cultuurhistorie
23-11-2017 door Karel Loeff – monumentenadvies.nl
Welke (geschiedenis)verhalen, tradities, monumenten, producten, etc. uit de omgeving kunt u benutten voor de positionering van uw onderneming? En hoe brengt u die over op de gasten?

Sessie 4 | Permacultuur
14-12-2017 door Fransjan de Waard – De Waard eetbaar landschap
Wat zijn uw dromen voor de inrichting van uw terrein? En hoe kunt u de rijkdom, veerkracht en intelligentie van de natuur concreet handen en voeten geven?

Sessie 5 | Toegankelijkheid
11-01-2018 door Wouter Schelvis – ZET Brabant
Hoe toegankelijk is uw terrein voor bijvoorbeeld mindervalide mensen of ouders met een kinderwagen? Hoe kunt u de uitdaging op dit gebied ombuigen tot meerwaarde voor uw natuurcamping?

Sessie 6 | Duurzaam bouwen
01-02-2018 door Kristel Hermans – Kristel Hermans Architectuur
Wat is de voor u passende invulling van duurzaamheid? En hoe kunt u de gebouwen op uw terrein inzetten voor het overbrengen van uw identiteit op de gasten?

Sessie 7 | Marketing
22-02-2018 door RED Online Marketing
Hoe bereik je met behulp van online marketing de juiste doelgroep? Hoe verander je een zoeker in een boeker door slim gebruik te maken van de juiste online kanalen?

Sessie 8 | Financieel gezond
15-03-2018 door Willem Meijers – Nationaal Groenfonds
Hoe kunt u de middelen genereren om de ontwikkelde plannen te realiseren en een financieel gezonde natuurcamping te krijgen en/of behouden?

Sessie 9 | Slotbijeenkomst
31-05-2018 door deelnemers
In aanwezigheid van de gastsprekers zal iedere deelnemer een eindpresentatie geven waarin aan bod komt welke inzichten en ideeën zijn opgedaan en hoe die zijn en/of worden vertaald naar concrete acties en toekomstplannen.


Hierbij meld ik me aan voor de reeks van kennissessies over de Optimale Natuurcamping.

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord: ‘Na aanmelding ontvangt u een factuur. De volgorde van ontvangst van betaling wordt gehanteerd als volgorde van inschrijving. Om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht is het aantal deelnemers beperkt tot twintig. Bij vijftien of minder aanmeldingen kunnen de sessies niet doorgaan. Het reeds betaalde bedrag wordt dan zo snel mogelijk aan u terugbetaald.’

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter