Proefdag Eetbaar Landschap

Fransjan de Waard en Wouter van Eck over voedselbossen:
van visie en ontwerp tot het plukken van de vruchten

Op donderdag 11 april vond de eerste Proefdag Eetbaar Landschap plaats, speciaal voor (toekomstige) ondernemers met een natuurcamping, recreatieterrein of moestuin met cateringbedrijf. Het was een inspirerende en succesvolle dag!

Gedurende de dag namen Fransjan de Waard (De Waard Eetbaar Landschap) en Wouter van Eck (Kenniscentrum Voedselbossen) de deelnemers mee op reis door  ‘de wereld van de eetbare natuur’ en de ontwerpfilosofie die permacultuur daarvoor biedt. Eetbaar Landschap lijkt ontzettend abstract, maar is juist heel tastbaar. Want door het toepassen van de principes van permacultuur verhoog je de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in uw omgeving én de economische waarde van je bedrijf. Het voedselbos als systeem is daar een prachtig voorbeeld van en dat hebben we tijdens de excursie met eigen ogen gezien.

Sfeerimpressie