Proefdag Eetbaar Landschap – Schrijf u nu in!

Fransjan de Waard en Wouter van Eck over voedselbossen:
van visie en ontwerp tot het plukken van de vruchten.

Bent u ondernemer met een (toekomstige) natuurcamping, recreatieterrein of (moes)tuin met cateringbedrijf? Wilt u de mogelijkheden uit de natuur benutten om meer waarde uit uw bedrijf te halen en beleving toe te voegen? Maar weet u nog niet hoe? Dan is deze proefdag er voor u!

Eetbaar Landschap lijkt ontzettend abstract, maar is juist heel tastbaar. Want door het toepassen van de principes van permacultuur verhoogt u de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in uw omgeving én de economische waarde van uw bedrijf. Het voedselbos als systeem is daar een prachtig voorbeeld van en vandaag ontdekt u hoe dat er precies uitziet!

De gehele dag is interactief. ’s Ochtends licht Fransjan de Waard de theorie toe over gezonde ecosystemen. Onderwerpen als bodem, plantengroei en ecologie komen aan bod. In de middag neemt Wouter van Eck ons mee voor een rondleiding door Foodforest Ketelbroek. Daar gaan we zien, ruiken én proeven waar het uiteindelijk allemaal om gaat!

Praktische informatie

Datum: donderdag 11 april

Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Dorpshuis De Slenk in Groesbeek-De Horst & Foodforest Ketelbroek

Prijs: € 50,- per persoon

Inschrijving: vóór 28 maart via onderstaand formulier

Er is ruimte voor 15 tot 20 deelnemers, dus wees er snel bij!

Programma

9.45 uur              Inloop met koffie en thee

10.15 uur            Start van de dag

Marieken Nieuwdorp – De Groene Koepel

10.30 uur             Presentatie en workshop over ecosystemen en rentmeesterschap: hoe maak ik mijn plek meer waard en hoe past voedsel daar in?

Fransjan de Waard – De Waard Eetbaar Landschap

13.00 uur             Potluck-lunch

Salade van het seizoen, jam uit de streek of soep uit eigen tuin: de lunch bestaat uit gerechten met een persoonlijk verhaal, verzorgd door de deelnemers.

14.00 uur             Excursie door Voedselbos Ketelbroek

Wouter van Eck – Kenniscentrum Voedselbossen

16.00 uur             Afsluiting van de dag

 

Geef u vóór 28 maart op via onderstaand inschrijfformulier (vol = vol).

  • Vul hier "Geen" in indien u niet via een organisatie komt. Indien u in de opstartfase van een bedrijf zit, dan horen we dit graag inclusief het soort bedrijf.
  • Prijs: € 50,00

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, dan bent u het volgende bedrag verschuldigd: tot 2 maanden voor de ingangsdatum 50%, tot 1 maand voor de ingangsdatum 75%, binnen 1 maand voor de ingangsdatum 90%, op de dag zelf 100% van de overeengekomen prijs.