Sanitair eerder open – denk aan legionella preventie

Update 12-06-2020

HISWA-RECRON heeft de protocollen aangepast naar de laatste regelgeving rondom het coronavirus. In de protocollen is onder andere verwerkt dat de sanitaire voorzieningen per 15 juni weer open mogen. Wij hebben voor de protocollen een apart nieuwsbericht aangemaakt. Hier vindt u steeds het actuele protocol kampeerbedrijven.

Update 09-06-2020

Inmiddels hebben wij vernomen dat het sanitair definitief weer open mag voor kampeerders, per maandag 15 juni a.s. Wat fijn! Denkt u erom dat hierbij voorwaarde is dat u een protocol hanteert, om de risico's van besmetting en verspreiding van het corona virus zo klein mogelijk te houden. Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat wij ook open kunnen blijven! Het protocol van HISWA-RECRON voegen wij toe als download bij dit bericht evenals het advies inzake heropening van sanitair op campings.

Update 09-06-2020

Na lange tijd mogen straks de sanitairgebouwen weer open. In ieder geval per 1 juli, maar we hopen op 15 juni (of eerder).

Graag willen wij daarom nog eens uw aandacht vragen voor legionella preventie. Wij plaatsen in dit artikel de tekst en bijlagen van het artikel dat eerder (26 maart) op de kennisbank is gezet en voegen hieraan de brief toe van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met de link naar het informatieblad legionallabeheer na corona maatregelen. Erg belangrijk!

Verder wachten wij samen met u in spanning af wat het definitief besluit gaat worden aangaande opening van het sanitair.

Update 26-03-2020

Door onze partner Bureau de Wit is een protocol opgesteld ter preventie van legionella tijdens de coronacrisis. Het protocol dat u hier kunt downloaden is gericht op hotels, maar kan ook op campings/vakantieparken worden toegepast, in het geval u de watervoorziening na het winterseizoen weer heeft opgestart.

Oorspronkelijk bericht

Een drinkwaterinstallatie dient te worden aangelegd volgens Nederlandse normen en richtlijnen. Het hoofddoel van de drinkwaterinstallatie is om drinkwater aan te leveren op de verschillende tappunten. Is er daardoor altijd een garantie op een goede kwaliteit van het drinkwater? Nee; het hangt er vanaf wat u doet met het drinkwater nadat het via de watermeter is binnengekomen. In dit artikel leest u wat u kunt doen om de drinkwaterkwaliteit op peil te houden en de kans op legionellagroei aanzienlijk te verkleinen. Deze adviezen zijn toepasbaar in iedere organisatie en ook in een thuissituatie.

Als deelnemer van één van de netwerken van De Groene Koepel kunt u de legionellapreventie uitbesteden bij Bureau de Wit, met korting. De tarieven voor 2020 kunt u hier downloaden.

 

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn