Trekkershut in Leerdam

Trekkershutten steeds populairder bij buitenlandse toerist

Steeds vaker verblijven buitenlandse toeristen in een Trekkershut in de Benelux. De recreatieondernemers die zijn aangesloten bij het Trekkershuttennetwerk geven aan dat zij dit jaar meer internationale gasten hebben ontvangen dan ooit. Ook in de verkoop van de Trekkershuttenkaart is een toename te zien in verkoop aan buitenlandse gasten.

De website www.trekkershutten.nl is nu vertaald in de talen Engels, Frans en Duits. Buitenlandse gasten kunnen zo in hun eigen taal informatie vinden over het netwerk van Trekkershutten in de Benelux en net over de grens in Duitsland. Daarmee speelt Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, beheerder van het keurmerk Trekkershutten, in op het groeiende aantal buitenlandse gasten die de Benelux ontdekken als vakantiebestemming.

Erkende Trekkershutten
Het netwerk van Trekkershutten in de Benelux is uniek; er bestaat nergens anders zo’n uitgebreid netwerk dat door één organisatie wordt onderhouden. Trekkershutten zijn bij uitstek geschikt voor de rondtrekkende fietser en wandelaar. Geïnspireerd door de Zweedse Stuga’s zijn ruim dertig jaar geleden de eerste Trekkershutten geplaatst in de Nederlandse provincies Overijssel en Gelderland.

Al snel heeft het netwerk zich verspreid over heel Nederland, Vlaanderen en Luxemburg. Door de jaren heen zijn de Trekkershutten nog steeds populair bij vele toeristen. Niet alleen fietsers en wandelaars maken er gebruik van. Ook voor korte uitjes zoals festivalbezoek en stedentrips is een Trekkershut ideaal gebleken. En nu wordt het netwerk steeds meer ontdekt door de internationale gasten.

Deel dit bericht

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op LinkedIn